Országos Felhívás! Néhány órája adta ki a rendőrség! Mindegy hogy Vodafone, Telekom, Telenor vagy más szolgáltató ügyfele – Minden mobilos veszélyben került! Osszátok!

Országos Felhívás! Néhány órája adta ki a rendőrség! Mindegy hogy Vodafone, Telekom, Telenor vagy más szolgáltató ügyfele – Minden mobilos veszélyben került! Osszátok!

Országos Felhívás! Néhány órája adta ki a rendőrség! Mindegy hogy Vodafone, Telekom, Telenor vagy más szolgáltató ügyfele – Minden mobilos veszélyben került! Osszátok!A csalási módszer célja, hogy a hívást fogadó fél egy elküldött üzenettel egy másik feltöltős telefonszám egyenlegét növelje a saját számlájának terhére. Az elkövető rejtett számról telefonál és valamely mobiltelefon-szolgáltató ügyfélszolgálatának nevében mutatkozik be.

Tájékoztatja az ügyfelet, hogy nyilvántartásuk szerint egy ügyfélbiztonsági kódot korábban nem sikerült elküldeniük és annak megismétlésében az ügyfél segítségét kéri.A hívó fél feltesz néhány kérdést (mint például az ügyfél elégedett-e a szolgáltatással, a készülék tud-e sms-t fogadni, illetve küldeni), majd ezt követően a hívás kihangosítását kéri, hogy segíteni tudjon az sms elküldésében és ezáltal a biztonsági kód megszerzésében. Ez a számsor jellemzően egy telefonszám és egy összeg, amely akár tizenötezer forint is lehet.

Ugyan a megadott telefonszám – ahova az sms küldését kérik – nem emelt díjas, az „ügyfél” az üzenet elküldésével másvalaki egyenlegét tölti fel. Felhívjuk figyelmüket, hogy a mobilszolgáltatók nem küldenek sms-ben biztonsági kódot, ezért mindig legyenek körültekintőek, ha valaki hasonló művelet elvégzését kéri. Ha a hívás gyanús, szakítsák meg a beszélgetést és forduljanak a szolgáltató hivatalos ügyfélszolgálatához vagy válasszák a személyes ügyintézés lehetőségét!Arra kérünk mindenkit osszátok, hogy minél több emberhez eljuthasson ez a rendőrségi felhívás!

error: Content is protected !!