Orbán Viktor nagy bejelentést tett!

Orbán Viktor közösségi oldalán jelentette be, hogy készen állnak visszaállítani a Magyar Honvédség megbecsülését, önbecsülését, szervezettségét és tettrekészségét, mert most mindennél jobban szükség van a hazájukat szolgálni akaró katonákra.

Ahogy arról beszámoltunk, a tegnapi napon Orbán Viktor beszédet mondott az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütétele, valamint a Lynx harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepségen.
A kormányfő pedig beszédében kiemelte: ideje feléleszteni magunkban a katonaszellemet, mert az a nép, amely nem képes erre, „a jövőben bizonyosan elbukik majd”.

Vannak olyan nemzetek, amelyek már megkezdték a felkészülést, és „mi sem maradhatunk le ebben” – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök tegnap elmondta, hogy a magyar nemzet századokon át híres volt vitézségéről és hadi erényeiről, igazi katonanemzet, azonban a magyarokat olyan fából faragták, hogy ha nincs közvetlen fenyegetés, ügyes-bajos dolgaikban felaprózzák erejüket, tehát akkor tudnak igazán jól teljesíteni, ha van leküzdendő akadály.
Orbán Viktor most a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében is erősítette ezen nézeteit, miután rámutatott, hogy most mindennél jobban szükség van a hazájukat szolgálni akaró katonákra.

Szükségünk van hazájukat szolgálni akaró katonákra. Ezért visszaadjuk a Magyar Honvédség megbecsülését, önbecsülését, szervezettségét és tettrekészségét

– írta a Facebook-oldalán közétett posztjában a miniszterelnök.


error: Content is protected !!