Orbán Viktor bejelentett, elfogadták – 2023. július 1-től ezt bevezetik Magyarországon!

Orbán Viktor bejelentett, elfogadták – 2023. július 1-től ezt bevezetik Magyarországon!

Új, kedvezményes diákhitelszáma bevezetését jelentette be a kormány. A Diákhitel1-et igénybe vevő hallgatók számára a hitel igénylése mellé kötelező elem lesz a diákhitelszámla megléte, ám a tárca megfogalmazása szerint minden más diákhitellel rendelkező tanuló számára is egy nagyon kedvező, szabadon választható lehetőség.
2023. július 1-től bevezetik a rendkívül kedvezményes és több elemében ingyenes diákhitelszámlát – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM). Az új számlát a nyílt pályázaton kiválasztott pénzügyi szolgáltatók biztosítják, legalább a diákhitel folyósításának időszakában. A pályázatot a Diákhitel Központ folytatja le május 17-i zárással.
A GFM jelentős eredményként értékeli, hogy a jelentkező hat kereskedelmi bank közül – megfelelve a szigorú pályázati szabályzati elvárásoknak – négy nyújtott be sikeres pályázatot: az OTP Bank, az MBH Bank, az Erste Bank és a Gránit Bank. A megállapodási dokumentumok a pénzügyi szervezetek felé a mai napon megküldésre kerülnek, azok aláírására 5 munkanap áll rendelkezésre – közölték.


A beérkezett pályázatok alapján megállapítható, hogy minden eddiginél kedvezőbb feltételekkel nyithatnak diákhitel folyószámlát a fiatalok. A diákhitelszámlák esetében a pénzügyi szolgáltatóknak ingyenesen biztosítaniuk kell többek között a havi számlavezetést, az elektronikus szolgáltatások felületének használatát, a havi bankszámlakivonatot és a kapcsolódó bankkártya használatát is. A bankok a kötelezően nyújtandó ingyenes elemeken túlmutatóan egyenként eltérő tartalmú, de jelentősen kedvezményes szolgáltatásokat fognak nyújtani a diákhitelszámlát nyitóknak. Az érintettek kedvezményeket kaphatnak többek közt a lakáshitel-felvétel, az értékpapírszámla-vezetés vagy a biztosításkötés vonatkozásában– fogalmazott a tárca.

2023 júliusa után az új Diákhitel1 szerződéseket a Diákhitel Központ már csak a hiteligénylő által kiválasztott, nyertes pénzintézetnél vezetett kedvezményes diákhitel folyószámlájára utalja. Minden más diákhitellel rendelkező hallgató számára ez egy nagyon kedvező, szabadon választható lehetőség. Így összességében mintegy 200 ezren veszik igénybe a Diákhitel1, a Diákhitel2 és a Diákhitel Központ által kezelt további termékeket.
A diákok kedvezményes számlák közötti választását a Diákhitel Központ internetes felületein, valamint az ügyfélszolgálatán keresztül is segíti – közölték.

error: Content is protected !!