Óraátállítás 2023 – jön az óraátállítás, mutatjuk a változást! Itt az új dátum!

Óraátállítás 2023 – jön az óraátállítás, mutatjuk a változást! Itt az új dátum!

Óraátállítás 2023 – jön az óraátállítás, mutatjuk a változást! Itt az új dátum! A felmérések szerint az óraátállítást az emberek többsége ki nem állhatja. Az európaiak több mint 80 százaléka szívesen megszabadulna tőle. Ezért az EU úgy döntött, hogy 2023-tól el is fogják törölni.

( Friss hírek )

A tagállamoknak addig viszont el kell dönteniük, hogy inkább a téli vagy a nyári időszámításban akarnak élni. Egyelőre úgy tűnik, hogy a többség az utóbbi felé húz.

Így könnyen előfordulhat, hogy 2023. október 29.-én fogjuk utoljára átállítani az órákat.
Téli időszámítás kezdete:

Téli időszámítás kezdete: 2023. október 29. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára kell visszaállítani az órát.

Vasárnap átállunk a Téli időszámításra, egy órával többet alhatunk, de idén lehet vége az átállításoknak?
Sok ember bízik benne ,hogy itt a vége . 
Van, ahol már döntöttek az óraátállítás eltörléséről

Az óraátállítás szükségességéről politikai vita folyt, s bár akadtak olyan kormánypárti képviselők, akik láttak benne rációt, a Fidesz-frakció idén tavaszra kiforrt álláspontja szerint nincs szükség erre az intézkedésre (merthogy jelentős mennyiségű villamos energiát lehet megspórolni az átállásokkal). A javaslat így az általános vitán még továbbjutott, de a részletes vitára már nem került sor. Ettől függetlenül a határozati javaslat bentragadt a törvényalkotási rendszerben, tehát most ősszel valamilyen döntést hozni kell erről, mert a dokumentum még nyitott állapotban van.-írja az mfor.hu
AMIT MÉG TUDNI ÉRDEMES : A számítógépek, laptopok, notebookok, tabletek, tévék automatikusan át fognak állni a nyári időszámításra a téliről, így nekünk plusz teendőnk nem lesz, ne állítgassunk rajtuk, mert ezzel már 2 óra mínusznál járnánk! Viszont a régebbi vágású karórák, a s ütő órája, a mikrohullámú órája nem fog átállni, ezt nekünk kell majd manuálisan beállítani. FIGYELEM!

A vonatok és buszok menetrendjét is érinteni fogja az óraátállítás! Ne szobrozzon feleslegesen a megállóban, inkább tájékozódjon mielőtt útnak indul! Online elérhető minden menetrend, indulás előtt olvassa át! Figyelem, változás a családi pótléknál >>>

error: Content is protected !!