November 1-től szerdától csak így engedik be Ausztriába a magyarokat!

Frissítve – November 1-től szerdától csak így engedik be Ausztriába a magyarokat!

November 1-től szerdától csak így engedik be Ausztriába a magyarokat! Fontos!!!

( Friss hírek )

Az idén is november 1-jétől hatályos nyugati szomszédunkban az úgynevezett helyzettől függő gumiabroncs-kötelezettség. Ami azt jelenti, hogy a téli gumi hiányát egy balesetkor akár 5 ezer eurós bírsággal is büntethetik az osztrák hatóságok.Ausztria még 2008. január elsején vezette be a téli időszakban kötelező gumihasználatot. Ennek értelmében november 1. és április 15. között télies útviszonyok (hó, havas eső vagy jegesedés) között mind a négy keréken kötelező a téli gumi használata a személyautók és a 3,5 tonna alatti gépjárművek részére.

Kórházba került Tóth Gabi! >>

Bár az M+S jelzés (Mud + Snow = sár és hó) nem mindig azt jelzi, hogy az abroncs téli gumi, a törvény szerint a hatóság ezt a jelzést figyeli az ellenőrzésnél. Valamint a mintázat mélységét, amelynek a törvény szerint Ausztriában legalább 4 milliméteresnek, diagonális abroncsnál (és a 3,5 tonna feletti össztömegű teherautók esetében) pedig minimum 5 milliméteresnek kell lennie.Érdemes tudni azonban, hogy a megfelelő minősítéssel ellátott négyévszakos gumiabroncsok a téli gumikhoz hasonlóan elfogadottak. Miközben a téli gumi kiváltható hólánccal is, ha azt az egyik tengelyre felszereljük. Hólánc azonban csak teljesen hóval borított útszakaszokon használható – ennek kötelező felhelyezésére egyes útszakaszokon külön tábla hívja fel a figyelmet –, hiszen csak ilyenkor nem rongálja a hólánc az útburkolatot.

Friss: Hatalmasat emelkedik az étolaj ára  ..>>>

Azért is érdemes téli gumival belépni Ausztriába, mert országúti ellenőrzésnél a nem megfelelő abroncs használatát 50 eurós bírsággal büntetik. Baleset esetén pedig akár 5 ezer euróra. Ráadásul még ott vannak a jogi következmények. Miközben azzal is érdemes tisztában lenni, hogy ilyen esetekben a biztosítók nem szoktak fizetni. Kitört a madárinfluenza itthon >>error: Content is protected !!