Nem kapja meg az állami kezelést a súlyosan beteg kislány!!! Kérlek segítsetek 1 Megosztással >>>

Nem kapja meg az állami kezelést a súlyosan beteg kislány!!!

Kérlek segítsetek 1 Megosztással >>>

Egész eddigi életüket hátrahagyva, beteg gyermekük miatt költöztek egy olcsóbb, rosszabb állapotú lakásba Kamilla (5) szülei, hogy a kislánynak biztosítani tudják több százezer forintos gyógyszereit, amelyek elengedhetetlenek a gyógyuláshoz.

A család kálváriája 2016 májusában kezdődött, amikor az egyébként mindig vidám, cserfes kislány képtelen volt lábra állni, és magas láz gyötörte.

– A hirtelen jött panaszok miatt azonnal kórházba vittük, ahol először azt mondták, nincs komoly baja – kezdte Nagyné Berta Zsanett (30), Kamilla anyukája, akit nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy gyermeke egyik pillanatról a másikra miért kezdett leépülni. Mint mondta, öt hónapon keresztül kórházról kórházra, orvosról orvosra jártak, míg végül számos szteroidos kezelés és egy MR-vizsgálat után négyes stádiumú, úgynevezett neuroblasztómát, azaz idegrendszeri daganatos megbetegedést diagnosztizáltak nála.

– Vizsgálatok, kemoterápiák sora következett, amit nagyon nehezen viselt Kamilla, ráadásul hosszú, szőke hajától is meg kellett válnia. Nehéz időszak volt, így végül közösen az orvosokkal a gyógyszeres kezelés mellett döntöttünk. Szóba jött egy külföldi kezelés is, ám ott az utolsó pillanatban visszalépett a kórház, pedig az egész itthoni életünket készek voltunk magunk mögött hagyni – mesélte a háromgyermekes édesanya. A kórház semmivel nem indokolta meg a döntését, a szülők azonban nem tudtak mit tenni.

– Jelenleg egy olyan gyógyszert szed, ami havonta több mint 150 ezer forintba kerül. A férjemmel szinte mindenünket feladtuk, de legalább a kislányunk állapotát szinten tudjuk tartani, sőt, némileg javítani is – tette hozzá Zsanett,.

Kamilla szeptemberben elkezdhette az óvodát, és bár csak délig jár, nagyon jól érzi magát. Imád rajzolni, festeni, úgy él, mint a többi korabeli kisgyerek.

Makai Gábor pszichológus szerint általánosságban a szülők feladata, hogy a sok megpróbáltatáson áteső gyermeküket merjék közösségbe engedni, ha a körülmények azt engedik.

– Ha a gyermek ezeket a traumákat feldolgozta, képes elfogadni önmagát, akkor a szülőknek kell segíteniük őt, hogy fokozatosan egy közösség része lehessen. A legfontosabb ilyenkor, hogy a gyermek megtanulja a közösségi szabályokat, a beilleszkedés mechanizmusait, ezáltal kialakítsa a saját egyéniségét, akár a szülők által – mondta a szakember.

Gyerekre veszélyes

A neuroblasztóma elsősorban csecsemőket és öt év alatti kisgyermekeket érint. Ez egy rosszindulatú idegrendszeri daganat, amely a szervezetben bárhol, bármelyik fajta perifériás idegszövetből kialakulhat, leggyakrabban a mellékveséből – írja a HáziPatika. Ritkán csontokból, izmokból kiinduló daganatok is előfordulhatnak.

Ha szeretne segíteni a kislánynak, a Gyógyulj meg Kamilla nevű Facebook-oldalon megtalálja az ehhez szükséges információkat.

error: Content is protected !!