Nem emeli a kormány a családi pótlékot, más kedvezményt találtak ki >>> Osszátok …

Nem emeli a kormány a családi pótlékot, más kedvezményt találtak ki >>> Osszátok …

Már biztos! Nem emeli a kormány a családi pótlékot, más kedvezményt találtak ki!

Ezt a választ kapta Szabó Tímea a család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól. Helyette a munkajövedelemhez kötött támogatások, mint a családi adókedvezmény, vagy a Gyed extra kiterjesztését támogatják.

Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért (PM) országgyűlési képviselője a népjóléti bizottság ülésén kérdezte meg Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt, hogy a kormány tervezi-e növelni a családi pótlékot és a Gyes-t, ugyanis hét éve befagyasztották. 

Az államtitkár szerint nem növelik ezeknek a mértékét, ugyanis a kormány a munkajövedelemhez kötött támogatások kötelezte el magát, így a a családi adókedvezményt, vagy a Gyed extra kiterjesztését.
Pedig – mint azt a PM-e képviselő közleményében írja – ennek szegénységcsökkentő hatása lenne. Szerinte ma legalább 300.000-en vannak ellátás nélkül az országban, ami egyben családok tízezreit jelenti, akik semmiféle támogatást nem kapnak a kormányzattól.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdai sajtótájékoztatóján többek között arról is beszélt, növelik a a kétgyermekesek családi adókedvezményét, a kétgyermekes szülők a jelenlegi tízezer forint helyett 12 500 forint adókedvezményt vehetnek igénybe. Ez összesen 15 milliárd forintnyi bevételkieséssel jár a miniszter szerint.
Forrás : vs.hu
error: Content is protected !!