Ne dobjuk el a maszkot! Hamarosan jönnek a szigorítások, korlátozások!

A védőoltások mellett a szakemberek szerint a megelőzés egyik legfontosabb módja az égészséges életmód, és a hidegebb évszakban a D-vitamin-pótlás.

Rusvai Miklós úgy véli, előbb-utóbb indokolt lehet a tömegközlekedési eszközökön, közintézményekben a maszkviselés bevezetése, ha a felső légúti megbetegedések, a koronavírusosok és az influenzások száma indokolja, bár Európában egyelőre nincsenek erre irányuló törekvések.

Az omikron-altípusok a vakcina által keltett immunitást ki tudják kerülni, ezért szaporodnak az ilyen típusú fertőzések.
Fábián Dóra a gyerekek körében most terjedő kéz-láb-száj betegségről is beszélt, aminél fokozottan figyelni kell a folyadékbevitelre és az izolációra, mivel viszonylag sokáig képes fertőzni.

A szakemberek a koronavírus egyre több mutációját fedezik fel, ezért a lakosság részéről nagyobb óvatosságra lesz szükség a közeljövőben – hívta fel a figyelmet Rusvai Miklós virológus a közelgő helyzetre az ATV adásában, de az influenza elleni védőoltás is jó szolgálatot tesz idén, mert komoly járványra számítanak az egészségügyi szakemberek. A hivatalos tájékoztató szerint még a héten megérkeznek a vakcinaszállítmányok a háziorvosi rendelőkbe, az influenza elleni védőoltást ebben az évben az állam ingyen biztosítja a legveszélyeztetebbek számára.
Rusvai Miklós aggodalommal tekint a 2022-es influenzaszezonra, mivel a statisztikai adatok azt mutatják, hétévente köszönt be komoly járvány, amely ebben az évben pont esedékes.

Rusvai Miklós azt nyilatkozta, a maszkviselésre lassanként újra sor kerülhet a tömegközlekedésen és a közintézményekben – majd hozzátette, egyáltalán nem árt, ha már most elkezdjük hordani.

error: Content is protected !!