Nagyon sok az új fertőzött! KEDDEN MÁR CSAK ÍGY MENJEN MUNKÁBA : Lényeges információkat közölt Müller Cecília a munkába járás ÚJ SZABÁLYAIRÓL! >>>

Nagyon sok az új fertőzött! KEDDEN MÁR CSAK ÍGY MENJEN MUNKÁBA : Lényeges információkat közölt Müller Cecília a munkába járás ÚJ SZABÁLYAIRÓL! >>>

A helyzet az elmúlt napokhoz képest annyiban változott, hogy

egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma az egész ország területén.

Ez változatlanul érvényes minden megyére, és akár minden településre is, hiszen nem tudhatjuk, hogy hol üti fel a vírus a fejét. Most már elmondhatjuk, hogy a fertőzés egész ország területén jelen van. Számos alkalommal már nem is lehet pontosan megmondani, hogy ki kitől kapta el a betegséget – magyarázta a tiszti főorvos.

A MUNKÁBA járásról fontos új szabályokat osztott meg Müller Cecília és ezek betartását kéri mindenkitől, akinek be kell mennie a munkahelyére, nem tud home office-ban dolgozni.

Lényeges információkat közölt Müller Cecília a munkába járás ÚJ SZABÁLYAIRÓL!

Néhány tanácsot szeretnék adni azok részére, akiknek a munkavégzés miatt el kell hagyniuk az otthonaikat – mondta. Akinek van saját autója javaslom, hogy azzal járjon munkába és haza egyaránt. Hogyha ő még utasokat is szállít, helyezkedjenek el a hátsó ülésen.

Nyilvánvalóan csak egészséges ember menjen munkába. Ez egy alapvető tétel.

Keresse meg a lehető legrövidebb útvonalat. Jelentősen csökkent a forgalom még a nagyvárosokban is, tehát most viszonylag rövid idő alatt el lehet jutni a munkahelyre, és onnan haza. Rendszeresen töröljék át fertőtlenítő kendővel a kormánykereket, a műszerszerfalat, ajtókilincset, és minden olyan felületet, amit a gépjárművön is megérintenek. Gondoljunk itt a rádió gombjaira, vagy a fedélzeti computer gombjaira, ami egy automatikus mozdulat. Ezeket a felületeket nagyon jó, hogyha többször tisztítjuk és fertőtlenítjük is.

Hasznos és praktikus, ráadásul egészséges dolog is akár kerékpárral munkába járni. Itt is távol maradunk a közösségtől. Ugyanakkor a mozgás az nagyon előnyös mindenkor, jelen esetben is. Aki viszont a tömegközlekedést veszi igénybe, annak ajánlatos időben kimennie a megállóba, hogy ne sokat kelljen ott ácsorognia, s mind ott, mind pedig a járműveken meg kell próbálni tartani a másfél méteres távolságot. A fogódzkodókat is célszerű egy zsebkendővel áttörölni, amit leszállás után rögtön ki kell dobni.

Müller Cecília arra is felhívta a figyelmet, hogy mind az otthon, mind a munkahelyen használt számítástechnikai eszközöket napjában többször tisztítani kell. A munkahelyen a kilincseket, villanykapcsolókat, és a lift nyomógombokat is, vagyis minden olyan tárgyat, amit sokan megérintenek.

error: Content is protected !!