MUNKAVÁLLALÓK, DOLGOZÓK FIGYELEM: FEBRUÁR 21-TŐL havonta 41 760 forint plusz támogatás igényelhető a munkahelyeden >>>

A foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter kihirdette a munkáltatók által fizetendő hazautazási költségtérítés 2022-re vonatkozó havi felső korlátját, az összeg 41 760 forintra nőtt.

Csütörtökön este megjelent a Hivatalos Értesítőben Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter közleménye a hazautazással kapcsolatos költségtérítés 2022-re vonatkozó összegéről.

E szerint a munkáltató által fizetett hazautazással kapcsolatos költségtérítés havi felső korlátja 2022-ben 41 760 forint. Tavaly 39 730 forint volt. Az összeget évente a KSH előző évre megállapított éves átlagos infláció mértékével növelik.
A költségtérítésről szóló rendelet szerint a munkáltató megtéríti a munkavállaló munkába járását szolgáló teljes árú, illetve kedvezményes árú bérlet vagy menetjegy árának legalább 86 százalékát, amennyiben a munkavállaló

  • belföldi vagy határon átmenő országos vasút 2. kocsiosztályán,
  • menetrend szerinti országos, regionális és elővárosi autóbuszjáraton,
  • elővárosi vasúton (HÉV-en),
  • menetrend szerint közlekedő hajón, kompon, vagy réven utazik a munkavégzés helyére,
  • továbbá, ha hazautazás céljából légi közlekedési járművet vesz igénybe.

A napi munkába járással kapcsolatos költségtérítés a bérlet vagy menetjegy árának legalább 86 százaléka, míg a hazautazással kapcsolatos költségtérítés a bérlet vagy jegy árának legalább 86 százaléka, de legfeljebb havonta 41 760 forint lehet 2022-ben.

error: Content is protected !!