Miért nem eszik a baba ebben a nagy melegben???

A csecsemők nyári étvágytalansága teljesen normális jelenség. Persze ilyenkor elkezdünk aggódni, hogy ha nem eszik a baba, talán hiánybetegségei lesznek. Semmi probléma nem lesz abból, ha nem eszik minden alkalommal a pici.

Ha még szoptatsz, kínáld gyakrabban anyatejjel! Ha már nem szopik, gyümölcspürékkel, tejpéppel. A tápláló folyadékokból minden szükséges fehérjét, vitamint, ásványi anyagot megkap a baba szervezete. A főzelékeket inkább a délutáni, esti órákban adjuk, amikor már hűvösebb van, és talán szívesebben elfogadja a “nehezebb” ételeket is.

Az étvágyvesztés mindennapos a gyerekeknél, nem csak a hőség, de fertőző betegség, fogzás, emésztési zavar (pl. heveny gyomorrontás) esetén is előfordul, vagy ha előzőleg túl sokat evett. Fertőző betegséget vagy jelentős kifáradást követően akár több napig is tarthat. Erre az esetre a következőket ajánlja a homeopátia kincsestára : Tisztított kén (Sulfur), kén és jód vegyüléke (Sulfur iodatum), konyhasó (Natrium muraticum), kovasav (Silicea). És persze a türelem!

error: Content is protected !!