ITT ÁLLNAK ÁT ONLINE OKTATÁSRA AZ ISKOLÁK: HIVATALOSAN IS MEGERŐSÍTETTÉK AZ EDDIG TERJEDŐ PLETYKÁT!!!

Online oktatás:

Két oka lehet a bezárásnak: A tanárok tüntetése és a fűtés!!!
A kormány még június közepén hirdetett energia-veszélyhelyzetet: augusztus 1-től már csak a kormány által megadott átlagfogyasztási értékig jár a rezsicsökkentett kedvezményes áram- és gázár, felette a lakossági fogyasztók és az igénylést benyújtó mikrovállalkozások már a lakossági piaci árra keresztelt díjat fizetik.

BÁRMIKOR BEVEZETHETIK AZ ONLINE OKTATÁST HA NEM TUDJÁK FIZETNI A FŰTÉST!!!

Ahogy arról korábban beszámolt az Index, a kormányzati intézkedés érinti a hazai oktatási intézményeket is. Többek között azzal, hogy több iskolában is ismét elrendelhetik az online oktatást, ezúttal nem a koronavírus-járvány, hanem a rezsiköltségek jelentős emelkedése miatt.
Az ELTE Természettudományi Kara például az utóbbi hetekben azzal került be a hírekbe, hogy a költségcsökkentések érdekében a karvezetés megfontolta, hogy fél évre átállnak online oktatásra.

Lapértesülések szerint a Természettudományi Kar vezetése arra kérte oktatóit, hogy a takarékoskodás jegyében mérlegeljék a gyakorlati, jelenléti órák oktatásának átvitelét online formába, hogy az egész éves kurzusokat át tudják csoportosítani az őszi időszakra.


Az ELTE azóta közleményben reagált augusztus közepén: az egyetemen épp zajlik az energiaszolgáltatókkal a jövő évre vonatkozó szerződések előkészítése. Az energia-veszélyhelyzet csak részlegesen érinti az ELTÉ-t, így az árváltozások az egyetemi működés megszokott rendjét kevésbé befolyásolják – állítja az egyetem.

Az ELTE vezetése dolgozik azon, hogy lehetőség szerint a jelenléti órák száma ne csökkenjen, és az egyetemen zajló szakmai munka se szenvedjen csorbát. Valamint azt is közölték, hogy a jövő évre vonatkozó költségvetési számok most novemberben válhatnak véglegessé.error: Content is protected !!