Még igényelhető a pénz >>> Most érkezett! MTI figyelmeztetés : Több tízezer ember feledkezett meg a saját pénzéről!Rengeteg magyarnak jár most több tízezer forint!

Még igényelhető a pénz >>> Most érkezett! MTI figyelmeztetés : Több tízezer ember feledkezett meg a saját pénzéről!Rengeteg magyarnak jár most több tízezer forint!

Most érkezett!!!! MTI figyelmeztetés : Több tízezer ember feledkezett meg a saját pénzéről!!! Rengeteg magyarnak jár most több tízezer forint! Lehet, hogy Te is kapsz!!!! Itt ellenőrizheted >>>

Az év első hónapjaiban több tízezren elfelejtik igénybe venni a családi kedvezményt; érdemes minél korábban leadni az adóelőleg-nyilatkozatot a munkáltatónál, mert a kifizető csak így tudja a fizetést a kedvezmény összegével megnövelten utalni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint a családi kedvezmény egy gyermek után havi 10 ezer forint, a kétgyerekes családoknak 35 ezer forint, a harmadik gyermektől gyermekenként 33 ezer forint adómegtakarítást jelent. A kedvezményről azonban sokan elfelejtenek nyilatkozni: 2017-ben áprilisban mintegy 791 ezer szülő érvényesített családi kedvezményt, de januárban még csak 729 ezer.

Kiemelték: annak, aki még nem adta le adóelőleg-nyilatkozatát, minél előbb érdemes pótolnia, így ugyanis már a februári fizetés a családi kedvezmény összegével növelten érkezhet. A januári adókedvezmény összegét sem veszítik el, az majd 2019-ben az szja-bevallásban kérhető vissza.

Az NGM emlékeztetett arra, hogy a kormány 2011 óta járul hozzá a gyermeknevelés költségeihez. A szülők nyolc év alatt nagyjából 1 900 milliárd forinthoz jutnak a gyermek után járó adó- és járulékkedvezményekkel. A legnagyobb összeggel – csaknem 320 milliárd forinttal – idén számolhat a legális munkát végző 1,1 millió szülő, háromszázezer embernek pedig adót sem kellett fizetnie.

 

error: Content is protected !!