Mától beköszönt a tél >>> Jön az igazi tél, készültséget rendelt el a Közútkezelő

Friss hír, osszátok meg >>> Mától beköszönt a tél >>> Jön az igazi tél, készültséget rendelt el a Közútkezelő

Szerdától beköszönthet a valódi tél, vasárnapig több megyében jelentős mennyiségű hó eshet

– hívta fel kedden az autósok figyelmét a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A társaság ezért szerda reggeltől az ország szinte teljes területén hármas téli készültségi fokozatot rendel el (egyébként a skála négyfokozatú). A társaság 93 mérnökségén és 19 megyei igazgatóságán léptetik életbe a készültséget, ami azt jelenti, hogy a mintegy 32 ezer kilométeres országos közúthálózaton a következő napokban 24 órás szolgálatban, folyamatosan látja majd el a hóeltakarítási munkákat.

A havazásban érintett területeken szükség szerint még a téli időjárás beköszönte előtt megelőzésképpen, elsősorban a gyorsforgalmi úthálózaton, a főutakon, a forgalmas mellékutakon, emelkedőkön, ívekben, hidakon végeznek síkosságmentesítést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján szerdától az Északi-középhegységben és a Dunántúl északi megyéiben várható havazás, csütörtöktől pedig az ország nagy részén fordul télire az időjárás, és egyes helyeken jelentős mennyiségű friss hó hullhat. A hó leginkább az ország északi területeit, Bács-Kiskun megyét, illetve a magasabban fekvő, hegyvidéki területeket, például a Bakonyt, a Pilist, a Mátrát és a Bükköt érinti.

Pénteken, Szombaton és Vasárnap bárhol havazhat az országban!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.  arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek és utazás előtt tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. És akik még nem tették meg,

cseréljék le a nyári gumikat télire

Az aktuális útviszonyokról, forgalmi helyzetről a Közútkezelő megyei szervein kívül a +36-1-336-2400-s telefonszámon is lehet érdeklődni!

error: Content is protected !!