Legjobb szegedi halászlé receptje – Nagymamámtól kaptam, Ő is így készítette!

Legjobb szegedi halászlé receptje – Nagymamámtól kaptam, Ő is így készítette!

Legjobb szegedi halászlé receptje – Nagymamámtól kaptam, Ő is így készítette!

(Friss híreink)

Hozzávalók:
1,6 kg ponty,




2 paradicsom,

5 fej vöröshagyma,

2 paprika,

2 evőkanál édesnemes pirospaprika.
Elkészítés:




1. A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossuk, félbe vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Fazékba rakjuk, ráöntünk 2 liter vizet, beletesszük a hal fejét, farkát és uszonyait. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, sózzuk, felforraljuk, és lassú tűzön kb. 2 órát főzzük. Ez az alaplé.
3. Az alaplevet leszűrjük, a sűrűjét átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.



Jó étvágyat kívánunk hozzá! Az ünnepi menüben is megállja a helyét, mindenkinek ízleni fog.
Desszertként pedig ajánljuk a gyors és elronthatatlan tepsis raffaello-t.
error: Content is protected !!