Lakáshitel kalkulátor: milyen hitelt érdemes felvenni 2020-ban?

Lakáshitel kalkulátor: milyen hitelt érdemes felvenni 2020-ban?

A hitel igénylésének 2 alapvető feltétele, hogy Ön vagy adóstársa rendelkezzen:

 • rendszeres, igazolható, legalább 3 hónapja fennálló havi jövedelemmel, melynek összege eléri a havi nettó 75 000 forintot, és
 • egy olyan ingatlannal, ami a hitel fedezete lehet.

Az Ön céljától függően a hitel igénylésének lehetnek további feltételei, melyekről munkatársaink tájékoztatják Önt a hitel igénylése előtt.

Mielőtt átutaljuk a kölcsön összegét, Önnek teljesítenie kell a kölcsönszerződésben foglalt folyósítási feltételeket és a szerződések alapján közjegyző előtt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozatot tegyen.

 • a hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra vonatkozó, a bank által előírt feltételeknek megfelelő lakásbiztosítással és
 •  lakossági folyószámlával, amiről a hitelt törleszti, és amelyre megadta a kölcsön törlesztésére vonatkozó megbízást.

Ezenkívül gondoskodjon arról, hogy be legyenek fizetve a kölcsön folyósításával összefüggő banki és a jelzálogjog, valamint elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzésének földhivatali költségei.

A folyósítás részletes feltételeiről munkatársaink a szerződéskötés során részletesen tájékoztatják Önt.

Fix kamatozású hitelek

Fix kamatozású hiteleknél – kamatperióduson belül vagy a futamidő végéig – mi vállaljuk annak a kockázatát, hogy változhatnak a piaci kamatok. Ezért, hogy a törlesztőrészlet változatlan maradjon, Önnek ugyan magasabb, de fix kamatot kell fizetnie.

 • Változatlan kamatozás 5 évig, 10 évig vagy a futamidő végéig (legfeljebb 20 éves futamidő esetén).
 • A felvehető hitel összege legalább 500 000 Ft, legfeljebb 75 000 000 Ft lehet.
 • Kamat-, díj- és költségkedvezménnyel is igényelheti.

Változó kamatozású hitelek

Változó kamatozású hiteleknél ugyan alacsonyabb kamatot kell fizetnie, de Ön viseli annak kockázatát, hogy változhatnak a piaci kamatok. Mivel a kamat követi a pénzpiac változásait, ezért a törlesztőrészlet ennek megfelelően gyakrabban változhat: 3 havonta nőhet vagy csökkenhet.

 • Referencia-kamatlábhoz kötött kamatozás
 • A felvehető hitel összege legalább 500 000 Ft, legfeljebb 75 000 000 Ft lehet.
 • Kamat-, díj- és költségkedvezménnyel is igényelheti.

Legfontosabb tudnivalók

A futamidő végéig változatlan törlesztőrészletek.

Mire fordítható?

 • Használt vagy új lakás, lakóház, illetve építési telek vásárlására, korszerűsítésre, bővítésre vagy építésre, és lakáscélú hitel kiváltására.
Friss  Így néz ki belülről Lagzi Lajcsi eladott 5 milliárdos kastélya, ezt nézd!

Milyen hosszú futamidő választható?

 • Fixen 15 év.

Mekkora összegű kölcsön igényelhető?

 • A minimálisan igényelhető kölcsönösszeg 1 000 000 Ft. A maximális összeg a fedezetül szolgáló ingatlan értéke alapján kerül meghatározásra, figyelembe véve az igénylő(k) jövedelmi helyzetét.

Jogi információk

Teljes Hiteldíj Mutató (THM) 

Használja lakáshitel kalkulátorunkat itt

A teljes Hiteldíj Mutató (THM) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutató értéke a változó kamatozású kölcsön esetén nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.
A kedvezménycsomagokra vonatkozó THM-értékek a feltüntetett kedvezmények (kedvezménnyel csökkentett kamat, illetve induló banki költségek elengedése) futamidő végéig történő figyelembe vételével kerültek meghatározásra.
Szakaszos folyósítás esetén (építési cél) a THM tartalmazza a műszaki szemle díját.

A THM meghatározása során figyelembe nem vett egyéb költségek összege:
– A fedezetként, illetve hitelcélként szolgáló ingatlan tulajdoni lapjának beszerzési költsége, mivel a bank hiteligényléshez kapcsolódóan nem alkalmazza a díjat.
– A kölcsönszerződés közokiratba foglalásának díja: a közjegyzői díjszabásról szóló 22/2018 (VII. 23.) IM rendelet szerinti összeg, mely a közjegyző munkadíja, költségtérítése, illetve a közjegyzői okiratról készült hiteles másolatok száma alapján kerül megállapításra.
– Az önálló zálogjoggal terhelt ingatlanra vonatkozó vagyonbiztosítás költsége az Adósok által választott biztosítónál legalább a kölcsönösszeg, és egy éves járulékaira kötött, teljes körű vagyonbiztosítás alkalmazott díjtétele tekintettel arra, hogy az a Bank számára nem ismert.
– A kölcsönhöz kapcsolódó Bankközi átutalás GIRO-n keresztüli, valamint Bankon belüli átutalás díja (a kölcsönösszeg eladó részére történő átutalásának, hitelkiváltáshoz kapcsolódóan a kiváltott kölcsönt nyújtó bankhoz történő átutalásának díja).

A THM mutató továbbá tartalmazza a kölcsön lejáratakor az önálló zálogjog törléséért fizetendő földhivatali eljárási illeték és a CIB Classic Magánszámla „JZH nullás” havi számlavezetési díjkedvezményes díját.
A kölcsön folyósításának feltétele a fedezetül szolgáló ingatlan(ok)ra vonatkozó vagyonbiztosítási szerződés megkötése, valamint a kölcsönszerződésnek megfelelő tartalmú, közjegyzői okiratba foglalt, egyoldalú kötelezettségvállalásról szóló nyilatkozat.

error: Content is protected !!