Köztisztviselői illetményalap és közalkalmazotti bértábla 2023 – közalkalmazotti bértábla fizetési fokozatok megállapítása, besorolása 2023 Január 1-től:

Köztisztviselői illetményalap és közalkalmazotti bértábla 2023 – közalkalmazotti bértábla fizetési fokozatok megállapítása, besorolása 2023 Január 1-től:

A 2023 évi általános minimálbér és garantált bérminimum emelés számos ágazatban fejti ki hatását: a minimálbérrel együtt nő a közalkalmazotti státuszú dolgozók, mint a pedagógusok, a szociális ágazati dolgozók, illetve az önkormányzati dolgozók bére is. Cikkünkben a közalkalmazotti bértábla 2023 évére vonatkozó bruttó összegeit mutatjuk be:

Kik a közalkalmazottak?

A közalkalmazottak olyan nagykorú, büntetlen előéletű állampolgárok, akik a magyar oktatási intézmények dolgozói (tanárok és nem-tanárok), az önkormányzatok dolgozói, illetve az állami egészségügy és a magyar szociális intézmények dolgozói (orvosok, ápolók, szociális munkások, gyermekvédelmi munkások stb.). 2019-ig közalkalmazotti státuszba soroltuk a kulturális intézmények (múzeumok és könyvtárak) dolgozóit is, azonban ők már elvesztették közalkalmazotti státuszukat. Mindig tartsuk szem előtt: a közalkalmazott nem köztisztviselő! A köztisztviselőkre más bértábla vonatkozik (köztisztviselői bértábla 2022), illetve a tanárok fizetését is számos más tényező befolyásolja (pedagógusi bértábla 2023).

Mikor változik a közalkalmazotti bértábla?

A közalkalmazotti bértábla változás 2023 évében is az aktuális minimálbér és garantált bérminimum rendelethez köthető, ugyanis a közalkalmazottak jelentős része ebbe a két bérkategóriába tartozik. Cikkünk hamarosan frissül …

error: Content is protected !!