KÖLTÖZZ IDE ÉS 7 MILLIÓ FORINTOT ADNAK: MAGYAR CSALÁDOK FIGYELEM! EZ A VÁROS 7 MILLIÓ FORINTOS KÖLTÖZÉSI TÁMOGATÁST FIZET HA ODAKÖLTÖZTÖK!

KÖLTÖZZ IDE ÉS 7 MILLIÓ FORINTOT ADNAK: MAGYAR CSALÁDOK FIGYELEM! EZ A VÁROS 7 MILLIÓ FORINTOS KÖLTÖZÉSI TÁMOGATÁST FIZET HA ODAKÖLTÖZTÖK!

MAGYAR CSALÁDOK FIGYELEM >> ITT TÉNYLEG FIZETNEK ÉRTE HA ODAKÖLTÖZÜNK! – 5 FANTASZTIKUS LEHETŐSÉG MAGYAR CSALÁDOKNAK! Akár 7 millió forintos támogatást kaphatunk, hogy elindítsuk új életünket! ITT VANNAK A RÉSZLETEK!

5 FANTASZTIKUS LEHETŐSÉG MAGYAR CSALÁDOKNAK! Akár 7 millió forintos támogatást kaphatunk!

Számos olyan hely akad a nagyvilágban, ahol rendkívül kedvező feltételeket, sok esetben pedig nagyobb pénzösszegeket is kínálnak azoknak, akik vállalják, hogy odaköltöznek, vagy vállalkozást indítanak a térségben. Ha csak egy kis segítség kellene, itthon is vannak olyan területek, ahol kedvezményesen vághat bele a cégalapításba.

Egy nappal a britek uniós tagságáról szóló népszavazás után 230 százalékkal ugrott meg a Kanadába költözés menete utáni keresések száma. Szintén nagy érdeklődés volt Skócia és Új-Zéland iránt. Nekünk, magyaroknak azonban nem újdonság, hogy külföldre kacsintgatunk, a fiatalok többsége például szeretne külföldi munkatapasztalatot szerezni magának.

Egy költözés – különösen egy nyugati országba – drága mulatság, ezért sokaknak jól jöhet némi segítség. Igaz, ezt többnyire olyan helyek ajánlják fel előszeretettel, melyeknek van valami komoly hátulütője is, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne mindegyik valaki álomlakhelye.

Pici város sok állással

Jó példa erre az új-zélandi Kaitangata, ahol nemcsak relatíve olcsó lakhatási lehetőségek, de munka is akad bőséggel. A hónap elején egyébként valóságos roham érte a település polgármesteri hivatalát, miután elterjedt a hamisnak bizonyuló hír, hogy mintegy 230 ezer új-zélandi dollárt (kb. 47 millió Ft) fizetnek annak, aki odaköltözik.

Az összeg nagyjából helyes, ugyanakkor nem ajándékba adják, hanem ennyiért kínálnak teljes otthonteremtési csomagot. A programot 20 százalékos önrésszel és kedvezményes hitellel lehet igénybe venni. Fontos adalék, hogy a térségben mintegy ezer betöltetlen állás van számos ágazatban, a mezőgazdasági szektortól kezdve, az ápoláson keresztül az építőiparig.

Előny, ha jól ismerünk egy szakmát

Ha van egy épkézláb szakmánk, jó eséllyel valahol a világban szükség van is rá. A Brexit után például reklámkampányba kezdett Ausztrália Tasmania tartománya, hogy tejtermelőket vonzzon a vidékre. Az ágazat helyi érdekképviselete a BBC-nek azt mondta, rengeteg teljesen felszerelt farm kapható az államban, nagyjából feleannyiért, mint amennyiért egy hasonló méretű brit tejgazdaságot el lehet adni.

Az ilyen ajánlatok egyébként nem csak a briteket célozzák, néhány feltétel teljesítésével bárki számára elérhetők. Nem érdemes ugyanakkor erős családi kötődések mellett belevágni egy ilyenbe, hiszen az említett helyszínek Európától 24-30 órányi repülőútra vannak, így nemcsak drága, de gyötrelmes is a hazalátogatás.

Akinek nincs se 47 millió forintja, se cserére váró tejgazdasága, annak Kanadában vagy az Egyesült Államokban is teremhet babér. Előbbi esetében például Manitoba tartományban, az USA határához közel eső településeken kínálnak szinte ingyen földeket.-írja a PR7.hu

Az olajban gazdag vidék Pipestone nevű körzetében mintegy 10 kanadai dollárért (kb. 2170 Ft) lehet földcsomaghoz jutni, ami mellé egy ezerdolláros kauciót is letétbe kell helyezni, vállalva, hogy 90 napon belül otthont építünk a területen.

A térségben leginkább az olajiparban és a mezőgazdaságban, azon belül is a szarvasmarha-tenyésztésben lehet elhelyezkedni. Akinek azonban jobb ötlete van, annak további, 32 ezer kanadai dolláros (kb. 7 millió Ft) támogatást adnak egy vállalkozás beindításához.


Manitobai táj

A fantasztikus lehetőség ugyanakkor csak azoknak ajánlott, akiknek cseppet sem hiányzik a nagyváros, a legközelebbi ugyanis a három és félórás autóútnyira lévő Winnipeg. Ide kell elutazni akkor is, ha repülővel továbbmennénk máshova.

Nem kell a világ végére menni ösztönzőkért

Az Egyesült Államok városai közül is akadnak olyanok, akik támogatással vonzanák az új lakosokat. Az egyik ilyen New Haven Connecticut államban, ahol három különféle programban mintegy 80 ezer dollárnyi segítséget kínálnak a leendő új lakóknak.

Detroit Michigan államban két ilyen programot üzemeltet, az egyikben havi 2 500 dolláros bérletidíj-támogatást, a másikban pedig 20 ezer dolláros, csak részben visszatérítendő kölcsönnel ösztönzik a beköltözést.

Persze ennek is vannak hátulütői, leginkább a munkanélküliség és a közbiztonság terén hagynak kívánnivalót maguk után ezek a városok.

Magyarországon is vannak ösztönzők

Gyerek nélkül nem kaphatunk milliókat a zsebünkbe Magyarországon a lakhatás megoldásához, azonban vannak olyan területek, szervezetek, melyek kedvezményekkel, anyagi segítséggel próbálják vonzani a vállalkozásokat.

A szabad vállalkozási zónákban például fejlesztési adókedvezményt kaphat az odatelepülő vállalkozás, ha legalább 100 millió forintos beruházással munkahelyet hoz létre. A beruházásra fordított összeg 10 éven keresztül leírható a társasági adóból, annak legfeljebb 80 százaléka erejéig.

Emellett két évig alig kell adót fizetni a foglalkoztatottak után. A zónában felvett új munkavállaló bruttó munkabére után ugyanis az első két évben egyáltalán nem kell fizetni a 27 százalékos szociális hozzájárulási adót (legfeljebb 100 ezer forintig), de a harmadik évben is csak a felét kell leróni. Ezen felül a 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást is meg lehet spórolni.

error: Content is protected !!