Kamatmentes hitel energetikai felújításra, így pályázhat az ingyen hitelre!!!

Kamatmentes hitel energetikai felújításra, így pályázhat az ingyen hitelre!!!

Új pályázat jön >>>> fantasztikus lehetőség, ősztől 10 millió forintot adnak felújításra, lakásvásárlásra!

ŐSZTŐL 10 MILLIÓT ADNAK CSALÁDI HÁZ FELÚJÍTÁSRA, 7 MILLIÓT LAKÁSFELÚJÍTÁSRA! – MOST JELENTETTÉK BE A VADIÚJ PROGRAMOT!

Több mint 50 ezer lakás vagy családi ház energetikai felújítása valósulhat meg a Magyar Fejlesztési Bank 115 milliárd forintos, kamatmentes hitelprogramjában.

Az MFB tájékoztatása szerint a hitel magánszemélyek, társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetik, családi házak esetében maximum 10 millió, a társasházaknál lakásonként legfeljebb 7 millió forint igényelhető. A hitel egyebek mellett a lakóingatlanok hőszigetelésére, fűtési vagy melegvíz-rendszerek korszerűsítésére, vagy például napkollektoros rendszerek telepítésére igényelhető. Minimum 10 százalék önerő mellett, legfeljebb 20 éves futamidőre, nulla százalékos ügyleti kamattal lesz elérhető a kölcsön az MFB Pontok hálózatán keresztül, országszerte több száz pénzintézeti fiókban.

A lakosság számára lakóházak energetikai korszerűsítéséhez ilyen kedvező hitelfelvételre még nem volt lehetőség Magyarországon – hangsúlyozta az MFB, amely a bejelentésében kitért arra is, hogy a 115 milliárd forintból 105,2 milliárd forint az uniós Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program visszatérítendő pénzügyi forrás terhére, 9,41 milliárd forint a Versenyképesség Közép-Magyarország Operatív Program visszatérítendő pénzügyi forrás terhére számolható el. A program 20 milliárd forinttal bővíthető, amit az uniós forrás kimerülése esetén az MFB saját forrásból, állami kamattámogatással biztosít.

A pénzintézet jelezte, hogy a program fő célcsoportja a 1960-as években vidéken épült, úgynevezett kockaházak tulajdonosai lehetnek, ezen családi házak 60 százaléka építésük óta nem esett át energetikai korszerűsítésen. Ebben a körben a legmagasabb az energia-megtakarítási potenciál, mivel itt a legmagasabbak a rezsiköltségek.

További információk más pályázatokról itt

error: Content is protected !!