Július 1-től indul az ingyen lakás program! MINDEN MAGYAR CSALÁDNAK SAJÁT OTTHONT AKAR BIZTOSÍTANI A KORMÁNY!

Július 1-től indul az ingyen lakás program! MINDEN MAGYAR CSALÁDNAK SAJÁT OTTHONT AKAR BIZTOSÍTANI A KORMÁNY!

MINDEN MAGYAR CSALÁDNAK SAJÁT OTTHONT AKAR BIZTOSÍTANI A KORMÁNY! Támogatást kapnak a bérlakásban élők is! A Csok után új program jöhet!

Kismértékben nőtt a bérlakásban élők száma Magyarországon, de lakosság döntő többsége saját tulajdonú otthonában él. A kormányzat támogatja a bérleményben élőket is, de célja, hogy a családok inkább saját lakáshoz jussanak.

A magyarok 86,3 százaléka lakik saját lakásban, 13,7 százaléka pedig bérleményben – írta a Magyar Idők az Eurostat minap közzétett jelentésére hivatkozva. A 2015-ös adatokat feldolgozó elemzés szerint Magyarország, a bérlők arányának enyhe növekedése mellett is, az európai élbolyban van a saját lakásban élők arányát tekintve. Ez más kelet-közép-európai országokban is hasonlóan alakul, általában elmondható, hogy a régióban sokkal kisebb a bérlakásban élők aránya, mint az unió nyugati tagállamaiban.

A Központi Statisztikai Hivatal szerint a bérelt lakásban élők aránya Budapesten és a megyeszékhelyeken meghaladja a 15 százalékot, más városokban viszont csak 9, a községekben pedig alig 4 százaléknyian vannak.

Párdi Zsófia, a Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület projektvezetője azt nyilatkozta, számos lakhatást segítő lépés történt az elmúlt években, de szükség lenne átfogó bérlakásprogramra is.

Noha komplex program nincs napirenden, a Nemzetgazdasági Minisztérium a lap kérdésére azt közölte, hogy az állam a bérlakásban élést is támogatja. – A fizetésképtelenné vált hiteladósok lakhatási problémáinak kezelésére alakult Nemzeti Eszközkezelő működésével valósul meg a rendszerváltozás óta eltelt időszak legnagyobb programja, amelynek keretében 35 ezer bérlakás létesül hosszú távra – közölték. A tárca az otthonteremtési programra utalva hangsúlyozta, a kormány célja az, hogy minden magyar család – lehetőleg saját – otthonhoz jusson.

error: Content is protected !!