Jó hír az időseknek, bejelentették ki mennyi pénzt kap! Novemberben jön a nyugdíj-kiegészítés és a nyugdíjprémium, februárban pedig a 13. havi nyugdíj

Jó hír az időseknek, bejelentették ki mennyi pénzt kap! Novemberben jön a nyugdíj-kiegészítés és a nyugdíjprémium, februárban pedig a 13. havi nyugdíj.

A januári ötszázalékos emelés óta a kormány már másodszor fizet inflációkövető kiegészítést a két és fél millió nyugdíjasnak. A gazdasági mutatók alapján prémium is várható, és a tizenharmadik havi nyugdíj sem marad el – hangzott el az M1 Ma este című műsorában.
November közepén kapják meg az inflációs nyugdíj-kiegészítést, illetve a havi nyugdíj mellett a kiegészítő prémiumot is az idősek, februárban pedig érkezik a tizenharmadik havi ellátás – hangzott el az M1 Ma este című műsorában.

Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője a műsorban elmondta,

hogy a kormány egy nagyon nehéz gazdasági környezetben, globális válságok idején döntött úgy, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét.
A szakember emlékeztetett, hogy épp csak túljutottunk a koronavírus-járvány okozta recesszión, amikor kitört az orosz–ukrán háború. A támadás miatt hatályba léptetett nyugati szankciók, és az azokra adott orosz válaszok világméretűvé tették a gazdasági visszaesést, amelyet tetéz a gyorsan kialakult energiaválság is. Bár Magyarország a béke pártján áll, a recesszió a magyarokat is érinti, ezt kell a jelenlegi helyzetben kezelnie a kormányzatnak.

Az idén már kétszer emelte a nyugdíjakat a kormány, ehhez jön még a nyugdíjprémium. Hasonló intézkedést a 2010 előtti baloldali kabinetek is hozhattak volna, de a gyenge kormányzati teljesítmény ezt nem tette lehetővé, ezzel szemben az Orbán-kormányok már ötödször fizetnek nyugdíjprémiumot  – hívta fel a figyelmet Rotyis Bálint. A Nézőpont Intézet elemzője hozzátette: jól látszik, a jelenlegi kormányzat arra törekszik, hogy a gazdasági válság idején a legsérülékenyebb társadalmi csoportokat segítse.
Rotyis Bálint a műsorban hangsúlyozta: az Orbán-kormányokhoz hasonló intézkedéseket a baloldal is hozhatott volna, de nem tette, mert teljesen más a szemléletük:

amíg a baloldal folyamatosan nemzetközi szervezeteknek, gazdasági szereplőknek és hatalmasságoknak akar megfelelni, addig a magyar jobboldal kizárólag a magyar érdekeket, a magyar emberek érdekeit tartja szem előtt. 
Mint ismert, Orbán Viktor szombaton, az idősek világnapján jelentette be, hogy az idén másodszor kapnak nyugdíj-kiegészítést és nyugdíjprémiumot az idősek.

error: Content is protected !!