Jó hír: 400 Ezer forintot kapnak a rendesen 4 vagy 8 órában dolgozó munkavállalók!

400 EZER FORINT JÁR NEKED IS HA NEM OTT LAKSZ, AHOL DOLGOZOL! Ez a lehetőség mindenkinek jár, kötelező megadni! >> Éves szinten többszázezer forintról beszélünk!!!! >>>ITT A PONTOS JOGSZABÁLY – erre hivatkozz!

Munkába járás költségtérítése 2023

Duplájára emeli a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a munkába járás kedvezményes költségtérítését. Míg korábban kilométerenként maximum 15 forintos adómentes térítést tettek lehetővé a munkáltatók számára a jogszabályok, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára ez az összeg 30 forintra nőne.
A Világgazdaságnak Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára elmondta, „mivel a szankciók miatt az üzemanyagárstopot fel kellett oldanunk, a munkába járás költségei is megemelkedtek. A teljes foglalkoztatottság megvédéséhez azonban biztosítanunk kell a munkaerő mobilitását, így a kormány arról döntött, hogy duplájára emeli a munkába járás kedvezményes költségtérítését”.Munkába járás költségtérítése 2023 – összege
Míg eddig kilométerenként maximum 15 forintos adómentes költségtérítést tettek lehetővé a munkáltatók számára a jogszabályok, ez a gazdaságfejlesztési miniszter javaslatára duplájára, azaz 30 forintra fog nőni. A kormány döntésével a minimális költségtérítés szintje is a duplájára emelkedik, a jelenlegi 9 forintról 18 forintra. A döntés több százezer munkavállalót érinthet.
Az államtitkár még arról is beszélt, hogy a munkaerőpiac továbbra is feszes, hiszen 4,7 millióan dolgoznak már több mint hat hónapja, miközben tavaly történelmi mélyponton volt az álláskeresők száma: 238 ezren kerestek állást. 
error: Content is protected !!