Itt az új 3,5 millió forintos pályázat, sokaknak jár a vissza nem térítendő pénz!

Itt az új 3,5 millió forintos pályázat, sokaknak jár a vissza nem térítendő pénz!

Az Agrárminisztérium pályázatot nyitott a hentesüzletek számára, a mikrovállalkozások március 20-ig indulhatnak a tenderen, és akár 3,5 millió forintot is kaphatnak a megnövekedett költségeik finanszírozására.
Akár 3,5 millió forintra is pályázhatnak a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek a megnövekedett költségeinek részbeni finanszírozására –  idézi az MTI Nobilis Márton Pált, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkárát.

Az orosz-ukrán háború miatt kialakult energiaválság és a nehéz gazdasági környezet kihívások elé állítja a kiskereskedelem szereplőit. Az agrártárca ezért folyamatosan vizsgálja azokat a lehetőségeket, amelyek segítséget nyújthatnak az ágazat számára. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a magyar vidék és a kistelepülések támogatása mellett – tette hozzá.


Elektronikusan lehet pályázni

Nobilis Márton Pál kifejtette, hogy a pályázó egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság lehet. A támogatással olyan mikrovállalkozások élhetnek, amelyeknek fő tevékenységi köre a hús, húsáru kiskereskedelmét fedi le. További feltétel, hogy a hentesüzlet rendelkezzen lezárt üzleti évvel, továbbá vállalja, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét.

Fontos kikötés, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhat felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem rendelkezhet köztartozással.

Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására jogosult, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától. A pályázatok benyújtására 2023. február 20. napjától 2023. március 20. napjáig a hentestamogatas.hoi.hu linken elérhető elektronikus felületen keresztül van lehetőség – hangsúlyozta Nobilis Márton Pál.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a kis hentesüzletek mint rövid ellátási láncok, hozzájárulnak az élelmezésbiztonság megvalósulásához, fenntartásához és emellett munkát is biztosítanak az ott élőknek. Egyszersmind ezen üzletek léte a vidék és különösen a kistelepülések népességmegtartó erejének is alapját képezik, így támogatásuk társadalmi és demográfiai szempontból is kiemelten fontos.

error: Content is protected !!