ITT A búcsú a villanyóráktól! 2024.MÁJUS.01. napjától NEM KELL többé VILLANYÓRA! Ez a súlyos VÁLTOZÁS Neked is hatalmas pofon lesz!

ITT A búcsú a villanyóráktól! 2024.MÁJUS.01. napjától NEM KELL többé VILLANYÓRA! Ez a súlyos VÁLTOZÁS Neked is hatalmas pofon lesz!

ITT A búcsú a villanyóráktól! 2024.MÁJUS.01. napjától NEM KELL többé VILLANYÓRA! Ez a súlyos VÁLTOZÁS Neked is hatalmas pofon lesz! Miért? Mert a számlán szereplő, fizetendő díj és a mérőóra által mutatott elhasznált mennyiség, és annak egy egységnyi díja köszönőviszonyban sincs egymással. Egy normálisan működő államban, tisztességes gazdasági rendszerben, egyértelműen meg van határozva, hogy egy kilowatt áram, vagy egy m3 gáz mennyibe kerül; a mérőóra által mutatott mennyiséget be lehet szorozni az egységárral, és máris megvan az eredmény, hogy mennyit kell fizetni! Nálunk nem így van, mert ez nem normális gazdaság, ország, és nem működik tisztességes államrendszer!

( Friss hírek )Vegyünk egy villanyszámlát, hogy igazunk van-e? Nézzük meg miből áll össze a számla végösszegét jelentő, fizetendő 6.758,- Ft díj:

24h áramdíj tömb I. 110 kWh 20,38 Ft/kWh 2.242,- Ft 24h áramdíj tömb II. 45 kWh 21,68 Ft/kWh 976,- Ft Összesen tehát: 3.218,- Ft
Idáig rendben is lennénk,hiszen a fentiek szerint a 40 napos időszakra 155 kWh fogyasztás után 20,38 és 21,68 Ft-os egységáron (az már rejtély, hogy miért van a két különböző egységár, de ez még belefér ) 3.218,- Ft áramdíj fizetendő. Azonban ezzel nincs vége, mert a számla folytatódik, úgy mint:

Szénipari szerkezetátalakítási támogatás 31,- Ft Kedvezményes árú villamos energiai támogatás 19,- Ft Összesen: 50,- Ft Átviteli-rendszerirányítási díj 89,- Ft Rendszerszintű szolgáltatás díj 66,- Ft Elosztói forgalmi díj 1 1.341,-Ft Elosztói veszteség díj 648,-Ft Menetrend kiegyensúlyozási díj 78,- Ft Összesen: 2.222 Ft

Mennyivel csapnak be?

Még nincs vége,de egy villanyszámlában ez a „menetrend kiegyensúlyozási díj”, figyelemreméltó kreativitásra vall, ezért érdemes egy kicsit megpihenni.

Továbbá: Elosztói alapdíj 150 Ft Összesen: 2 372 Ft

Na már most, ha az áramdíjhoz (3.218,- Ft) hozzáadjuk ezt a többit (2.372,- Ft), akkor 5.590,- Ft jön ki, amihez még a 20 % ÁFA jön + 50 Ft AHK ( rejtély, hogy ez meg micsoda???? ) és máris megkapjuk a villanyszámla 6.758,- Ft-os végösszegét!
Ha valaki meg tudja mondani, hogy az áramdíjon túl megjelölt őrületek, összesen 2.372,-Ft, miért kerülnek Lajos bácsi és Ilonka néni villanyszámlájába felszámításra, az akkor azt is mondja meg, hogy;– ezek az ilyen-olyan díjak miért éppen annyi összegűek; – és miért nem alacsonyabbak; – vagy magasabbak; – továbbá, ki és mikor állapította meg pl.: a „menetrend kiegyensúlyozási díj” 0,5000 HUF/kWh egységárát, – és végül: ennek mi a fene köze van az elfogyasztott villanyáramhoz?????????????????? ITT A búcsú a villanyóráktól! nem kell többé villanyóra!

Ha még egyszer megnézzük a számlát, akkor láthatjuk, hogy a tényleges áramfogyasztás után mindössze; 3.218,- Ft-ot kellene fizetni, de ezt feltornázták a fogyasztók számára teljességgel ELLENŐRIZHETETLEN plusz költségekkel; 6 758 Ft-ra!

A gázórák is hasonlóan működnek:

A gázszámlával hasonló a helyzet, de ott az átejtés talán még bonyolultabb.Persze a számla itt sem az elfogyasztott gázmennyiség és az egységár szorzata, hanem korrekciós tényezőt, fűtőértéket (MJ/m3), elszámolt hőmennyiséget is számítanak és a számla összege az egységár és az elszámolt hőmennyiség szorzata, amiben a fűtőérték (MJ/m3) és az elszámolt hőmennyiség (MJ) adja a két ismeretlenes egyenletet, és őrzi meg a számla összegének titkát.


Miért van ez így? Hol van a fogyasztóvédelem? Mikor lesz már ennek vége?

A villanyszámla analógiájára elképzeltem, hogyan is festene egy zsemle számlája a Szolgáltató büféjében:Péksütemény 1 db 8,50 Ft Búza vetési és aratási összetevő 2,32 Ft Búza érlelési nap-egyenérték 0,27 Ft Búza kelési bizonytalansági faktor 1,88 Ft Búza feldolgozási (háztáji) veszteség 0,66 Ft Búza sikér-díj 1,30 Ft Kukorica bánatpénz 0,72 Ft Vízbázis fejlesztési hozzájárulás 0,20 Ft Pékség újrafestés, rovarirtás 0,52 Ft Gömbölyítési jutalék (művészeti felár!!!) 0,78 Ft Szolárium (régebben színkezelési) pótdíj 1,70 Ft Sütőlapát korszerűsítési alap 0,88 Ft Azonosítás 0,34 Ft Kifli szolidaritási együttható 2,40 Ft PTU.KAH.ZZ 1,90 Ft Összesen: 27,00 Ft

Víz és csatorna díjak:

Ezekhez a multikhoz egyre inkább igazodik és hasonul a víz- és csatorna szolgáltatások díja. Nem a számlájukkal, hanem a hozzáállásukkal. Bármilyen probléma, vagy vita keletkezik a szolgáltató és közöttünk első és nyomatékos kijelentésük; Ha nem fizetsz, kikapcsoljuk a szolgáltatást, vagy leszereljük a mérő órát! Tehát jogorvoslati lehetőségünk is csak a vitatott számlák kifizetése után lehetséges, ha továbbra is szeretnénk villany mellett olvasni, gázzal főzni és vizet inni, stb.


Itt a búcsú a villanyóráktól – 2024 Május 1-től nem kell többé villanyóra – fontos változás jön a mérőknél!

Jó lenne ténylegesen, ha ezen monopóliumoknak, szolgáltatóknak megpiszkálnák a működését és megtiltanák, hogy a fogyasztókkal szemben azt a fenyegetési lehetőséget, hogy vitatott helyzetekben:

HA NEM FIZETSZ, LESZERELJÜK végre az ÁLLAM erőfölénnyel és joggal való visszaélésnek minősítené!Nem csak azokról van szó, akik nem fizetik – a fentiek szerint, amúgy teljesen alaptalan, „felturbózott” módon kiállított számlájukat, – hanem azokról az esetekről beszélünk, amikor a multik, vagy a hatalmi pozícióból szolgáltató cégek téves, vagy rossz számlákat állítanak ki.

Történjen ez az általa kezelt mérőeszköz hibájából, vagy számlázási hibából. Ezekben az esetekben nagyon gyorsan kicserélik a mérőket és másfél, két hónap múlva mikor megjön a számla csak akkor fedezhető fel a “túlszámlázás” már nem tehetünk semmit, mert a leszerelt mérőket ezek a szolgáltatók nagyon gyorsan szétszedik, vagy átszerelik, így a fogyasztót meggátolják annak lehetőségétől, hogy bizonyítsa a mérő hibáját!Elgondolkodtató:

2024 Május 1-től nem kell többé villanyóra – fontos változás jön a mérőknél!

Mikor egy cégvezetés alap gondolata és mondata a következő:
HA NEM FIZETSZ LESZERELJÜK, KIKAPCSOLJUK!

Meddig engedjük zsarolni magunkat a multiktól, monopóliumoktól? Mikor lesz az, hogy ők ténylegesen a Fogyasztókat kiszolgáló szolgáltatók lesznek nem pedig kizsákmányolók! – Új villanyszámla rendszer jön >>>

Ha egyetértesz ezekkel a gondolatokkal akkor küldd tovább, hogy minél többen elolvassák!

error: Content is protected !!