Itt a bejelentés az árstopról és annak kivezetéséről! Így fog lezajlani, bejelentették:

Itt a bejelentés az árstopról és annak kivezetéséről! Így fog lezajlani, bejelentették:

A fogyasztóvédelmi hatóság februárban több mint 650 boltot ellenőrzött.

Kupecki Nóra, az igazságügyi minisztérium alkotmányjogi jogalkotásért és fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára a Facebookon beszélt a témáról.
Ahogy fogalmazott:

nincs megállás, fellépünk az árstoppal trükköző kereskedőkkel szemben! A kormány azért döntött számos létfontosságú élelmiszer árának befagyasztásáról, hogy segítse a magyar embereket a brüsszeli szankció okozta inflációs válságban is.

Elmondása szerint a fogyasztóvédelmi hatóság februárban is résen volt: több mint 650 bolt ellenőrzését végezték el a kollégáik. Hangsúlyozta: a fokozott figyelemből továbbra sem engednek, és a jövőben is fel fognak lépni a tisztességtelen vállalkozásokkal szemben.


A téma forró, április 30-án most már hivatalosan is lejárna a központi árstop. A kérdésem az, hogy a kalkulációitok szerint, ha vannak ilyenek, mennyivel kerülhetnek többe az érintett élelmiszerek az árstop lejárta után?

Ez leginkább attól függ, hogy a piac hogyan reagál erre az egészre, nehéz bármi konkrétat mondani. A korábbi tapasztalatiam azt mondatják velem, hogy amikor ezt megszüntetik, a kiskereskedők mindegyike saját stratégiát fog keresni arra vonatkozóan,


hogyan lehet lenyűgözni a vásárlóit, és ez az árakban is tükröződik majd. Jó néhány forgatókönyvet lehetne most felvázolni erre.

Pontos százalékaitok például a csirkemellre vagy a tojásra akkor nincsenek?

Nincsenek, és most nem is lehetne pontosan megmondani. Például az infláció lassult az elmúlt hónapokban, de nem tudjuk, hogy milyen mozgások lesznek az ársapka megszüntetése után.

Árstop! Hatalmas változás jön – Lehet, hogy nem április 30-ig lesz árstop?

error: Content is protected !!