Ingyenes élelmiszercsomag: Elindult!!! A gyermekes családok és a rászorulók havonta egy alkalommal 13 ezer forint értékben ételcsomagokat kapnak >>>

Ingyenes élelmiszercsomag: Elindult!!! A gyermekes családok és a rászorulók havonta egy alkalommal 13 ezer forint értékben ételcsomagokat kapnak >>>
Már egész Magyarországra kibővítette a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt ételcsomag osztását a kormány. Erre a programra az elkövetkezendő években 18,3 milliárd forintot fordít – jelentette be a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán a Fejér megyei Sárbogárdon.

Kiemelte, hogy: a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családok részére minden segítséget megadnak. A „hátránykompenzáció” egyik legfontosabb módjának a gyermekétkeztetést nevezte, jelezve: gondoltak a három évnél fiatalabb gyereket gondozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családokra is, akik az ételcsomagra jogosultak.
Ennek a programnak a kísérleti szakasza ez év július 6-án indult el az alábbi megyékben:
– Hajdú-Bihar
– Borsod-Abaúj-Zemplén
– Szabolcs-Szatmár-Bereg

Ezeken a részeken október végéig 63 ezer tartós élelmiszert tartalmazó csomagot osztottak ki 1 milliárd forintnyi uniós forrásból. A csomagokat havonta egyszer osztják, és a korábbi 8 ezer forintról 13 ezer forintra növelték a csomagonkénti ráfordítást. Az országos szakaszra való kiterjesztésnél a csomagok tartalmát felülvizsgálták és új, tartós élelmiszerek kerültek bele, amely így már tíz kilogrammos – nyilatkozta.
Az államtitkár megjegyezte, hogy nemcsak az olyan családok kapnak csomagot ahol három évnél fiatalabb gyerekek van, hanem az olyan hátrányos helyzetű várandós anyák is jogosultak rá, ahol már a magzat elérte a három hónapos kort.

Ha számodra is hasznos információkat tartalmazott a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is! Erről mindenkinek tudnia kell!

error: Content is protected !!