INGYEN ÉLELMISZER CSOMAG 2020-ban: 3 havonta idősek,megváltozott munkaképességűek, rokkantsági ellátásban részesülők kapnak tartós élelmiszercsomagot!!! Ez lesz 10 kg-os csomagban évente 4-szer!!

INGYEN ÉLELMISZER CSOMAG 2020-ban: 3 havonta idősek,megváltozott munkaképességűek, rokkantsági ellátásban részesülők kapnak tartós élelmiszercsomagot!!! Ez lesz 10 kg-os csomagban évente 4-szer!!

Alig 1 órája jelentették be! Ezentúl 3 havonta idősek,megváltozott munkaképességűek, rokkantsági ellátásban részesülők kapnak tartós élelmiszercsomagot!!! Ez lesz 10 kg-os csomagban évente 4-szer!!

Országosan 53 500 időskorú és megváltozott munkaképességű vagy rokkant ember kap tartós élelmiszercsomagot – mondta a program csütörtöki békési nyitó rendezvényén az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Czibere Károly kifejtette, a 10 milliárd forint keretösszegű program 2021-ig tart, a rászorulók addig háromhavonta kapnak támogatást, az élelmiszerosztásokat a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szervezi. A mintegy 10 kilogrammos csomagokban tartós élelmiszerek vannak, például rizs, liszt, cukor, lekvár, olaj, száraztészta és konzerv.

Az államtitkár emlékeztetett, ez a kormány által indított uniós társfinanszírozású, összesen 34,5 milliárd forint keretösszegű program újabb eleme, amelyet korábban a három évnél fiatalabb gyermekek, a várandós anyák és a hajléktalanok kaptak a leghátrányosabb térségekben. Elmondta, először 2016 decemberében 4 milliárdos keretösszegből 4 ezer hajléktalan számára biztosítottak napi egyszeri meleg ételt; tavaly júliusban kezdődött 18,4 milliárd forintos keretösszeggel a három évnél fiatalabb gyermekeknek és családjuknak szóló élelmiszersegély-program; december óta 2,1 milliárd forintból rászoruló várandós anyák számára a csecsemőgondozáshoz szükséges felszerelést is biztosítják.

Az élelmiszerosztás mellett a rászoruló csoportok foglalkoztatását is segíti a kormány, az időskorúak számára például létrehozták a nyugdíjas-szövetkezeteket, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási keretét pedig idén 42 milliárd forint fölé emelték. Az államtitkár megjegyezte, a támogatásokkal a helyi szociálpolitikát szeretnék erősíteni.

Dankó Béla (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője közölte, minden rászoruló társadalmi réteg számára biztosítanak támogatásokat, így például egymillió gyerek jut ingyen tankönyvhöz, és idén már 79 milliárd forintot fordítanak ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetésre.

 

error: Content is protected !!