Idén kétszer emelik a nyugdíjakat!!! Minden nyugdíjas nyugdíját megemelik ennyivel >>>

Idén kétszer emelik a nyugdíjakat!!! Minden nyugdíjas nyugdíját megemelik ennyivel >>>

22 ezer forintos nyugdíjemelés jöhet:
Éves szinten akár 22 ezer forintos nyugdíjemelést is kaphatnak az idősek, ha a hazai gazdaság idén a Magyar Nemzeti Bank becslései szerint alakul.

Egyre nagyobb az eltérés az év eleji nyugdíjemelés és az idén várható infláció között: miközben a kormány 2,7 százalékkal növelte az öregségi ellátást, a Matolcsy György vezette jegybank legfrissebb jelentésében már 3,1 százalékos áremelkedéssel kalkulál, azaz a havonta folyósított összeg 0,4 százalékkal kevesebbet érhet – mutatott rá az mfor.hu. A januári átlaggal, azaz 133,9 ezer forintos nyugdíjjal számolva mindez 500 forint különbözetet jelent, vagyis évente hatezer forint pluszpénzre lehetnek jogosultak az idősek a tervezettnél magasabb infláció miatt. Erre a kiegészítésre várhatóan novemberben kerülhet sor.

Mindemellett prémium is járhat, hiszen a jegybank GDP-re vonatkozó jóslata 0,3 százalékkal haladja meg a küszöbértéknek tekintett 3,5 százalékos gazdasági növekedést. A vonatkozó jogszabályok értelmében ezen a jogcímen szintén hatezer forint járhat a nyugdíjasoknak. Az említett két növelést a kormány a törvényi kötelezettségeinek eleget téve biztosítja, ám ehhez hozzá lehet számolni az elmúlt években már megszokott, 10 ezer forint értékű egyszeri jutalmat, így jelen állások szerint éves szinten összesen 22 ezer forinttal kaphatnak többet az idősek. Ennél kisebb összeg azoknak jár, akiknek a havi nyugdíja nem éri el a 80 ezer forintot.

error: Content is protected !!