Hűtőgépcsere-program: újra indul a háztartásigép-csere pályázat!

Hűtőgépcsere-program: újra indul a háztartásigép-csere pályázat!

A program révén elérhető 25-45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatás érhető el országszerte  – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

A Közép-magyarországi régióból 10 ezer, illetve Észak- Magyarországról és Dél-Alföldről is több mint 7 ezer pályázat érkezett. Az eredeti célkitűzésnek megfelelően a pályázók közel kétharmada a kedvezményezett (nagycsaládos és nyugdíjas) célcsoporthoz tartozott.

A rendelkezésre álló adatok szerint a pályázók fele A++ kategóriájú készülékekre kívánja cserélni régi háztartási gépét.

A 2014 őszén elindított háztartási nagygépek cseréjét támogató alprogramot azért nyitották meg idén ismét, hogy csökkenteni tudják a nyugdíjasok és nagycsaládosok rezsikiadásait, valamint, hogy a programban folyósított gyors, megfelelő intenzitású támogatások felhasználásával hatékonyabbá váljon a lakossági energia-felhasználása és csökkenjen a magyarországi szén-dioxid-kibocsátás.

Mindez nagymértékben hozzájárul a magyar klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez.

Az Otthon Melege Program 2014 szeptembere óta közel 17 milliárd forint értékben biztosított támogatást, aminek köszönhetően már több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult.

error: Content is protected !!