Hosszú hétvégék ünnepnapok 2023

Hosszú hétvégék ünnepnapok 2023

Hosszú hétvégék ünnepnapok 2023 – Jövőre kétszer – húsvétkor és karácsonykor – lesz 4 napos a hétvége, ezen felül négyszer tölthetnek az emberek majd 3 napot pihenéssel, kikapcsolódással – írta Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) parlamenti államtitkára pénteken a Facebook-oldalán.
Május 1-én, pünkösdkor, október 23-án és az újévkor is egy-egy hétfővel bővülnek majd a hétvégi szabadnapok.

Jövőre a hosszú hétvégék egyetlen napját sem kell ledolgozni, egynapos “ledolgozós” hétvége nem lesz – ismertette.

A munkanapok rendjét, vagyis azt, hogy az esetlegesen keddre vagy csütörtökre eső ünnepnapok és a hétvége között kiadott szabadnapokat melyik szombaton dolgozzuk le, a TIM állapítja meg – tájékoztatott.

Koncz Zsófia szerint a hosszú hétvégék kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy több időt töltsenek az emberek a szeretteikkel és felfedezzék Magyarország szép helyeit.
Idén három négynapos és két háromnapos hosszú hétvége van egész évben. Kétszer munkanap-áthelyezés is szükséges ezek miatt. 2022. október 29-től november 1-ig tart az év harmadik négynapos hétvégéje, mivel november 1. keddi napra esik, október 31. hétfő pedig pihenőnap lesz. Ez utóbbit október 15-én, szombaton kell ledolgozni.

2022. december 26. hétfő. Karácsony másnapja munkaszüneti nap, ekkor tehát egy háromnapos hosszú hétvége vár a magyarokra.

Koncz Zsófia nem számolt be arról, hogy december 24. kapcsán egyáltalán napirenden lenne, hogy jövőre munkaszüneti napként adják ki.
error: Content is protected !!