HIVATALOS KORMÁNYINFÓ: ITT AZ ÚJ ÁRSAPKA!! kiterjesztik az árstopot a tojásra, krumplira is! Ennyibe fog kerülni >>

HIVATALOS KORMÁNYINFÓ: ITT AZ ÚJ ÁRSAPKA!! kiterjesztik az árstopot a tojásra, krumplira is! Ennyibe fog kerülni >>

Ismét Kormányinfót tart Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Kedden kormányülést tartottak, ahol az infláció, energiaválság és a brüsszeli szankciók voltak terítéken. Gulyásék most beszámolnak a kormánydöntésekről, mindenki az újabb élelmiszerek árstopjára vár.
Tojás és burgonya az árstop -os termékek között

A 10 órára meghirdetett sajtótájékoztató szokás szerint kisebb késéssel kezdődött. Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a keddi kormányülésen a gazdasági helyzetről, az uniós kérdésekről és a energiaellátásról tárgyalt. A kormány szerint az unió szankcióspolitikája tehet az energiaárak és az élelmiszerárak növekedéséről. A kormány célja, hogy a jövő év végére a mostani infláció felére csökkentse.

A kormány az élelmiszerárstopokat felülvizsgálta és úgy döntött, hogy újabb két termékre kibővíti az árstopok körét. Bejelentette, hogy ez a két termék:

  • a tojás
  • és a burgonya

Tojás és burgonya árstop 2022 : A friss tojás és az étkezési burgonya esetében az üzletben folytatott kereskedelmi tevékenység vagy csomagküldés esetén a bruttó kiskereskedelmi ár a 2022. szeptember 30. napján alkalmazott árnál nem lehet magasabb. A nagybani piacok kivételek ezalól –részletezte Gulyás.

A tojás ára 25, a burgonyáé 10 százalékkal lesz alacsonyabb. Egy kérdésre válaszolva számszerűsítette az új termékekre – tojás, burgonya – vonatkozó ársapkák mértékét. Ez azt jelenti, hogy a tojás ára 25 százalékkal, a burgonyáé 10 százalékkal lesz alacsonyabb, mint most – mondta Gulyás Gergely. A döntés 0,1-0,2 százalékkal csökkentheti az inflációt – közölte a kormány számításait.


error: Content is protected !!