HAVI 64 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS ALBÉRLETBEN ÉS BÉRLAKÁSBAN ÉLŐKNEK >>> ÚJ TÁMOGATÁST ADNAK LAKHATÁSRA!!!

HAVI 64 EZER FORINTOS TÁMOGATÁS ALBÉRLETBEN ÉS BÉRLAKÁSBAN ÉLŐKNEK >>> ÚJ TÁMOGATÁST ADNAK LAKHATÁSRA!!!

Százezer bérlakást ígér a rászorulóknak a Párbeszéd!Négy év alatt százezer bérlakást és 25 ezer kollégiumi férőhelyet ígér a rászorulóknak a Párbeszéd Magyarországért.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja, aki a témában sajtótájékoztatót is tartott pénteken, azt mondta az MTI-nek, hogy a méltó lakhatást alapvető emberi jogként kezelik. V. Naszályi Márta kitért arra is, hogy mintegy 30 ezer hajléktalan él Magyarországon, miközben az üres lakások száma megközelíti a 380 ezret.

A támogatott lakásszektor hiánya miatt viszont nem találkozik a kereslet és a kínálat – fűzte hozzá.Szociális szakemberek felméréseire hivatkozva közölte, hogy az állam egy hajléktalan ellátására és „az utcán való tartózkodásának az üldözésére” körülbelül havi 58 ezer forintot fordít. A méltó lakhatás biztosítására és a szociális ellátásra viszont alig többet, havi 64 ezer forintot kellene költeni – tette hozzá.

Mint mondta, ha két rászoruló költözne egy szociális bérlakásba, akkor az állam akár évi 600 ezer forintot is meg tudna takarítani kettőjükön. – MTI

error: Content is protected !!