Hatalmas égszakadás jön JÉGESŐRE hívja fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat, amihez erős szél és durva zivatar társul !Mutatjuk mikor ér ide :

Hatalmas égszakadás jön JÉGESŐRE hívja fel a figyelmet a meteorológiai szolgálat, amihez erős szél és durva zivatar társul !Mutatjuk mikor ér ide :

Szöveges figyelmeztető előrejelzés
Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.04.10. szerda éjfélig
Szerdára virradó éjszaka az eleinte a Dunántúl keleti felében elhelyezkedő és fokozatosan nyugat felé terjedő csapadékrendszerben helyenként továbbra is előfordul zivatar. Hajnalban a Tiszántúlon is labilizálódik a légkör, így kis eséllyel ott is esetleg kialakul zivatar. Szerda délutántól a déli, délkeleti megyékben szórványosan ismét számíthatunk zivatarok kialakulására. Zivatarban leginkább a Dél-Alföldön viharos fokozatot meghaladó szél, egy-egy helyen jégeső is előfordulhat.

2019.04.09. 20:45 Országos Meteorológiai Szolgálat

Országos előrejelzés: csütörtök

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és az ország túlnyomó részén várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Többfelé kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északi, északkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon többnyire 6 és 10, a középső országrészben 11 és 15, keleten 16 és 19 fok között alakul.

Országos előrejelzés: péntek

Borult lesz az ég. Az ország túlnyomó részén eső, zápor várható. Az északi, északkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

 

error: Content is protected !!