HÁROM HÉTEN BELÜL, KÉTSZER IS ÉRKEZIK A POSTÁS A NYUGDÍJJAL – ITT VAN A PONTOS MENETREND, DÁTUMOK:

HÁROM HÉTEN BELÜL, KÉTSZER IS ÉRKEZIK A POSTÁS A NYUGDÍJJAL – ITT VAN A PONTOS MENETREND, DÁTUMOK:

November közepe után elég gyorsan, már december legelején megkapják a következő nyugdíjukat a jogosultak – derül ki a Magyar Államkincstár utalási naptárjából. Vagyis három hét alatt két nyugdíj is megérkezik a számlákra, plusz a gazdasági növekedés miatt járó prémium. Mindez azt jelenti, hogy egy átlagos 130 ezer forintos nyugdíj esetében 260 ezer forintot, valamint prémiumként további 18 ezer forintot (az átlagnyugdíj szintjén ennyi pénz – a maximum – jár), összesen tehát 278 ezer forintot írnak jóvá az átlagos járandóságban részesülők számláin 21 nap alatt.

Ehhez jön még hozzá – bár erről még nincs kormányzati döntés – a 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány. Erre nincs jogszabályi kötelezettsége a kormánynak, de mivel “a nyugdíjasoknak is részesülniük kell a gazdasági növekedés gyümölcseiből”, ahogy ezt a korábbi juttatások alkalmával közölte Orbán Viktor miniszterelnök, várhatóan idén is kiküldik ezeket az utalványokat.

A következő államkincstári utalások november 12-én indulnak, decemberben pedig már 3-án elküldik az újabb nyugdíjat is. A postai kézbesítésre más határidők vonatkoznak, minden hónap közepén kezdődik a pénz kihordása, és 10-12 napig tart, míg minden címre eljutnak. Ez karácsonykor hatványozott erőfeszítést igényel majd a postától, tekintettel a karácsony miatt megugró csomagkézbesítésekre.

error: Content is protected !!