Gázfogyasztás: fontos közleményt adott ki az MVM a gázzal fűtőknek:

Már igényelhetik a kedvezményes többlet-földgázmennyiséget a többgenerációs családi házban élők – közölte az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. csütörtökön az MTI-vel. A közlemény szerint a többgenerációs családi házaknál annyiszor lehet igénybe venni a rezsicsökkentett áron felhasználható 63 645 megajoule (MJ), legalább 1729 köbméter kedvezményes mennyiséget, ahány különálló lakás van az ingatlanban, de legfeljebb 4 lakás után.
Hozzátették, a kormány döntése értelmében azok a többgenerációs családi házak, ahol a több külön lakás gázfogyasztását egy mérő méri, többletkedvezményt vehetnek igénybe, ennek feltétele, hogy a jegyző által kiállított hatósági bizonyítványt kell eljuttatni az MVM Next részére.

Azt javasolták, hogy a bizonyítványt, illetve az ehhez kapcsolódó – az MVM Next honlapjáról letölthető – nyomtatványt a csaladikozosseg@mvm.hu e-mail-címre küldjék a minél gyorsabb ügyintézés érdekében. A dokumentumok benyújthatók a társaság ügyfélszolgálati irodáin személyesen időpontfoglalást követően vagy postai úton is.


Ráfázhatunk az éjszakai áramra, egekben a szigetelés ára

Lehidalhatnak az első villanyszámlától, akik éjszakai árammal fűtenek – írja a 24.hu. Elmagyarázzák: a lakossági piaci ár a nappali áramnál a rezsicsökkentett ár csaknem duplája (1,92-szerese) lett, az éjszakai áramnál viszont 2,65-szörösét kell fizetni. Így lakossági piaci áron már csak 15 százalékkal olcsóbb az éjszakai áram, nem 60 százalékkal. Ez pedig nagyon nem mindegy azoknak, akik áramos fűtésre rendezkedtek be, éjszakai árammal.
A legfőbb energiahordozók árának emelése most azokat is elhatározásra bírhatja, akik eddig halogatták lakóépületük szigetelését. Ezt támasztja alá az is, hogy a változások bejelentése napjától, 2022. július 13-tól az épületek hőszigetelése témakörre vonatkozó Google keresések is látványosan megugrottak. A Pénzcentrum arra figyelmeztet, hogy méregdrága lesz a szigetelés annak, aki csak most kapott észbe.

error: Content is protected !!