2 MILLIÓ FORINTOT ÉS INGYEN HÁZAT, LAKÁST KAPSZ ITT >>> MÁJUS 31-IG JÖHETSZ!!!

Kétmillió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak azok, akik Ófaluba költöznek – számolt be a Pécsi STOP. A zömmel német nemzetiségiek lakta falunak jelenleg 300 lakója van, nincs bűnözés, van viszont óvoda és minibölcsőde is.

Az önkormányzat honlapján található rendelet szerint a helyi önkormányzati támogatásban azok a községbe beköltözők vagy helyben tartósan letelepedők részesíthetők, akik
házastársak, élettársak vagy gyermeket egyedül nevelő szülők,

munkahellyel, megélhetést biztosító jövedelemmel rendelkeznek,

helyi önkormányzat felé lejárt határidejű tartozásuk nincs.

Az egy alkalommal nyújtható, vissza nem térítendő támogatás mehet magántulajdonban álló telken lakóház építésére 2 millió forint összegben, valamint használt lakás vásárlásához szintén 2 millió forint összegben. Harmadik támogatási formaként az önkormányzat a Liszt Ferenc utcában közművesített építési telket biztosít lakóház építéséhez, emellett 200 ezer forintot is ad az ezt választóknak. A rendelet szerint a támogatás összege erejéig az érintett ingatlanra jelzálogjogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeznek be 10 éve az ófalui önkormányzat javára.

– A támogatást az önkormányzat saját erejéből, saját költségvetésből biztosítja, mindig az anyagi források függvénye, hogy éppen mennyire futja – mondta Bechli Erzsébet.

 

error: Content is protected !!