Friss hír! Rengeteg magyar dolgozó fog 100 ezer forintos év végi készpénz ajándékot kapni a munkahelyén vagy utalványt! Így kapod meg:

Friss hír! Rengeteg magyar dolgozó fog 100 ezer forintos év végi készpénz ajándékot kapni a munkahelyén vagy utalványt! Így kapod meg:

Friss hír! Rengeteg magyar dolgozó fog 100 ezer forintos év végi készpénz ajándékot kapni a munkahelyén csak még nem tud róla! Ne aggódjon! A főnöke azért adja, mert ő is jól jár vele!

Sokan tervezgetik az év végi juttatások kiadását, közte számolnak a 100 ezer forintos készpénzcafeteriával!!!Hogy miért? Mert jóval kedvezőbben tudnak így adózni, mint enélkül!

Jelenleg ezek a szabályok vonatkoznak a készpénzes cafeteriára : A pénzjuttatás éves keretösszege egész éves foglalkoztatás esetén 100 ezer forint. Az adóévben a keretösszeget meghaladó összegű pénzjuttatás a felek közötti jogviszonynak megfelelően, munkavállaló esetében bérjövedelemként, társas vállalkozás személyesen közreműködő tagja esetében pedig nem önálló tevékenységből származó jövedelemként válik adókötelessé, és járulékalapot képező jövedelemmé. A felettes rész után a személyi jövedelemadó és az egyéni járulékok a magánszemélyt terhelik, a juttatónak pedig szociális hozzájárulási adót kell fizetnie.

A béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások esetén nem alkalmazható az a szabály, hogy amennyiben a 2016-ra járó juttatást 2017. január 10-ig átadják, átutalják, akkor az, 2016-ban megszerzett jövedelemnek minősül. Ez a rendelkezés csak az előző évre vonatkozó munkabérre, jutalomra, valamint a társadalombiztosítási kifizetőhelynek minősülő munkáltató által kifizetett adóköteles társadalombiztosítási ellátásokra vonatkozik – olvasható a NAV közleményében.

Amennyiben a foglalkoztatás az adóév egészében nem áll fenn, az éves keretösszeget a foglalkoztatás időszakával arányosan kell megállapítani. Az értékhatárt meghaladó rész az előzőek szerint viseli a közterheket, amelyeket a kifizetés hónapjára kell megállapítani. Ha a magánszemély béren kívüli juttatásra jogosító jogviszonya úgy szűnik meg, hogy a megszűnéskor a munkáltatótól az adóévben kapott pénzjuttatás értéke az éves keretösszeget meghaladja, a meghaladó rész után a jogviszony megszűnésekor, a megszűnés hónapja kötelezettségeként a juttatásra jogosító jogviszony alapján kell az adókötelezettséget megállapítani. A keretösszeget meghaladó rész az Szja tv. 69. § (2) bekezdés szerinti közteheralap számításánál figyelmen kívül hagyható vagy a keretösszeget meghaladó közteheralap után már megfizetett közterhek az önellenőrzésre vonatkozó szabályok szerint helyesbíthetők.

Be the first to comment on "Friss hír! Rengeteg magyar dolgozó fog 100 ezer forintos év végi készpénz ajándékot kapni a munkahelyén vagy utalványt! Így kapod meg:"

Leave a comment

error: Content is protected !!