Fontos változás jön a készpénzfelvételnél, erről tudnia kell ha bankkártyát használ!

Fontos változás jön a készpénzfelvételnél, erről tudnia kell ha bankkártyát használ!

Fontos változás jön a készpénzfelvételnél, erről tudnia kell ha bankkártyát használ!

( Friss hírek )

Jó hír érkezett! Megkezdte a K&H az ATM-ek cseréjét, a régiek helyére olyan automaták jönnek, amelyekből okoseszközzel lehet a készpénzt felvenni. Azaz nem kell plasztikkártyát használnia az ügyfélnek. Az új ATM-eken szinte minden funkció elérhető okoseszközzel. A pénzintézet várhatóan az év végéig lecseréli közel 100 ATM-jét az új berendezésekre.Okoseszközzel ugyan a mindennapi vásárlásoknál már lehetett eddig is  fizetni, az ATM-ek többségénél a készpénzfelvételhez eddig kártyára volt szükség. A K&H az új igényekhez igazodva megkezdte az automaták cseréjét olyanokra, amelyekből már okostelefonnal és -karkötővel is lehet pénzt felvenni – közölte a pénzintézet.
“A K&H 500 automatából álló hálózatában már több tucat új, okoseszközös ATM érhető el, amelyeknél az okoseszközzel szinte minden szolgáltatás, így a készpénzfelvétel is elérhető.” – mondta Kováts Norbert, a K&H lakossági hálózatfejlesztési vezetője. Hozzátette: “Fontos, hogy az okoseszközös készpénzfelvétel csak akkor működik, ha az úgynevezett közeli kommunikációt biztosító NFC funkció aktív, az amelyikkel a boltban vagy parkolóautomatáknál fizetünk a telefonunkkal.”

Ezen a területen érkezik az adómentesség! >>

Az automaták cseréje a gyakorlatban azt jelenti, hogy a korábbinál korszerűbb, NFC technológiával rendelkező ATM-ek kerülnek a régiek helyére. A pénzintézet azt tervezi, hogy az év végéig közel 100 ATM-jét lecseréli.

A szakember azt is elmondta, hogy az idei év első hat hónapjában a K&H lakossági ügyfelei 2 912 000 alkalommal vettek fel készpénzt a pénzintézet saját ATM-jeiből, a tranzakciók értéke 487 milliárd forint volt.
error: Content is protected !!