SZJA VISSZATÉRÍTÉS 2022: FONTOS AKINEK TARTOZÁSA VAN >>> Új rendelet jelent meg az szja-visszatérítésről!!!

SZJA VISSZATÉRÍTÉS 2022: FONTOS AKINEK TARTOZÁSA VAN >>> Új rendelet jelent meg az szja-visszatérítésről!!!

Megjelent a Magyar Közlönyben egy Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett új  rendelet. A kormány a veszélyhelyzetre tekintettel a gyermeket nevelők adóvisszatérítés előlegét mentesítette az úgynevezett követelésfoglalás alól.

NEM VONHATNAK LE A PÉNZBŐL, SE A VÉGREHAJTÓ SE A NAV!!!

A rendelet szerint a gyermeket nevelők adóvisszatérítésével kapcsolatos kedvezmény, ekho-kedvezmény, valamint visszatérítés előlege tekintetében,

a megállapított előlegre a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 110. §-a szerinti követelésfoglalást
foganatosítani nem lehet.

A rendeletben idézett paragrafus kimondja, hogy „ha az adósnak harmadik személlyel szemben követelése van, illetőleg az adós harmadik személlyel olyan szerződést kötött, amelyből később követelése keletkezik, a végrehajtó a követelést lefoglalja, egyúttal a harmadik személyt nyilatkozatra hívja fel, figyelmeztetve őt a 112. és 113. § szerinti jogkövetkezményekre”.

A kormány ezzel kiiktatta az szja-visszatérítésre vonatkozó esetleges követelésérvényesítést, ehhez a plusz pénzhez a hitelezők,  követeléskezelők nem juthatnak hozzá. A rendelet a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvénnyel együtt veszti hatályát.

error: Content is protected !!