Fogyasztóbarát lakáshitel 2018: pörög a fogyasztóbarát lakáshitel

Fogyasztóbarát lakáshitel 2018: pörög a fogyasztóbarát lakáshitel

Meghaladhatja a 100 milliárd forintot a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek állománya – mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán.

A fogyasztóbarát konstrukció bevezetése azt a célt szolgálta, hogy a magyar piacon elérhető lakáshitelek az ügyfelek számára könnyen összehasonlíthatóak, költségeikben pedig kedvezőbbek legyenek az egyéb piaci termékeknél – közölte Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője.

A szakember kiemelte, hogy minősített hitel csak fix kamatozású lehet, a fogyasztóbarát termékek törlesztőrészlete minden hónapban egyenlő, a kamatfelár nem haladhatja meg a 3,5 százalékot, kedvezőbbek a díjak és a banki határidők szempontjából szigorúbbak a követelmények, mint más hitelkonstrukcióknál.

Fülöp Zsuzsanna végül kitért arra is, hogy összesen 11 bank és 12 takarékszövetkezet kínálatában érhetők el a fogyasztóbarát termékek. A minősített fogyasztóbarát hitelek a korábban felvett, kedvezőtlenebb kölcsönök kiváltására is használhatóak.

error: Content is protected !!