Fogjunk össze!!! Emelni kéne a családi pótlékot! Nyomj egy Lájkot és Oszd meg >>>

Fogjunk össze!!! Emelni kéne a családi pótlékot! Nyomj egy Lájkot és Oszd meg >>>

Utoljára 2008-ban, azaz tíz éve emelték a családi pótlék és a nyugdíjminimum összegét.

Akármelyik irányból közelítünk a családtámogatások magyar rendszeréhez, sokadszor is az válik bizonyossá, hogy a kormányzati döntéshozók agyában egyszerűen nem létezik olyan szeglet, ahová beférne a középosztály alján billegők alatt élő társadalmi rétegek gondjainak orvoslása.

A Fidesz valóban komoly segítséget ad azoknak, akiknek van állandó jövedelmük, de ez hosszú évek óta nem feltétlenül szakmai tudás, vagy rászorultság alapján dől el, sokszor egy járási szintű hivatali állás betöltéséhez is bizonyítania kell az illetőnek kormánypártiságát.

Ugyanakkor 10 éve nem emelkedik Magyarországon a családi pótlék összege, a magát családbarátként ünneplő kormány hét éve nem tartja fontosnak átgondolni a minden gyermeket nevelő családhoz eljutó támogatás rendszerét és összegét.

Mivel a családi pótlék alanyi jogon jár, ezt megkapják a dolgozók is, de egy fillérrel sem kap többet az a család, ahol az egyik szülő rokkant, a másik meg foglalkoztatást helyettesítő támogatást kap. Az ő hétköznapjaikat a minden gyermek után járó családi pótlék segítené, de ennek értéke az ezredforduló óta a felére zsugorodott.

Oszd meg te is, hogy mindenkihez eljusson a hír >>>

error: Content is protected !!