Felhívják a magyar lakosság figyelmét! Félelmetes tü­dő­be­teg­ség kezdett ter­jedni Magyarországon! A kór ha­lá­los, az okait pedig még nem is­me­rik! ÚJ, ÉS HALÁLOS TÜDŐBETEGSÉG TERJED MAGYARORSZÁGON!

Felhívják a magyar lakosság figyelmét! Félelmetes tü­dő­be­teg­ség kezdett ter­jedni Magyarországon! A kór ha­lá­los, az okait pedig még nem is­me­rik! ÚJ, ÉS HALÁLOS TÜDŐBETEGSÉG TERJED MAGYARORSZÁGON!

Magyarország – A kór  okait pedig még nem is­me­rik! Európában egyre jobban terjed,és nálunk is van már, aki ilyen tünetekkel ment orvoshoz.

A kór ha­lá­los, az okait pedig egyelőre nem is­me­rik! Egész Eu­ró­pá­ban pusz­tít, de már Ma­gyar­or­szá­gon is több szá­zan be­te­gek. Az ismeretlen eredetű tüdőbetegség, az idiopátiás tüdőfibrózis elsősorban az időseket, a hetven felettieket érinti, de egyre több fiatal között is észlelték a durva betegséget, azaz a 30-40 éves korosztály körében is – mint azt a ripost.hu is megírta.

– Megfázás esetén, csupán hang alapján, a háziorvosnál gyakorta diagnosztizálják kétoldali tüdőgyulladásnak, pedig a tüdő mindkét oldalán hallható hangok a tüdőfibrózis klasszikus hangjai – mondta Müller Veronika, tüdőgyógyász, klinikai onkológus, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinika professzora az Inforádiónak.

Mint azt a szakértő elmondta: A gyilkos kór lassan alakul ki és sokáig lappang: fertőzés után, amikor a tüdő gyógyulni kezd, valami hirtelen “visszafordul”, és a gyógyulás helyett kóros burjánzás indul meg. Árulkodó jelek lehetnek, ha valaki minden különösebb ok nélkül hirtelen fáradékonyabb lesz, nem bírja a terhelést, nehezebben megy fel például a lépcsőkön.

Egyelőre nincs gyógyszer ellene, csak kísérletezés
Csak a Semmelweis Egyetemen 50 beteget kezelnek, a ma ismert esetek száma 150-200 között lehet. De mivel nehéz diagnosztizálni, valószínűleg sokkal magasabb a halálos tüdőbetegségben szenvedők száma Magyarországon. A legijesztőbb az egészben, hogy a professzor szerint a betegséget nem lehet megelőzni sem, a diagnózistól számítva pedig 3 év a várható túlélése, tehát ennyi idő alatt hal bele valaki.

error: Content is protected !!