FANTASZTIKUS!!! MA BENYÚJTOTTÁK A PARLAMENTBE A CSALÁDI PÓTLÉK EMELÉSRŐL SZÓLÓ TERVEZETET!!! OSSZÁTOK, OSSZÁTOK…

FANTASZTIKUS!!! MA BENYÚJTOTTÁK A PARLAMENTBE A CSALÁDI PÓTLÉK EMELÉSRŐL SZÓLÓ TERVEZETET!!! OSSZÁTOK, OSSZÁTOK…

Gyurcsányék ma benyújtották a saját családvédelmi akciótervüket

Már a nagyszülői GYED-et is reklámozni kezdte a kormány a legújabb plakátjaival, igaz, a családvédelmi akcióterv hetedik eleme csak jövő januárban indul. Közben a DK jelezte, hogy ma a saját családvédelmi akciótervüket is benyújtják az Országgyűlésnek, a kormány programját ugyanis kudarcnak tartják.

Új plakátok jelentek meg az utcákon, amelyek a kormány családvédelmi akcióterv elemeit hirdetik. Igaz, a most beharangozott elemről csak annyit tudni, hogy 2020 januárjától indul.

A családvédelmi akcióterv részleteit Novák Katalin szokta ismertetni. Legutóbb az autóvásárlási támogatásról árult el részleteket. Lényegében alig vannak megkötések. Csupán az, hogy újnak és legalább hétszemélyesnek kell lennie az autónak és az állami támogatás legfeljebb az autó árának a felét teheti ki. Persze vannak korlátozások is.

„Három évig elidegenítési tilalom áll fenn. Ez annyit jelent, hogy ha valaki igénybevette a két és fél millió forintos támogatást, vagy ennél kisebb összeget akár, akkor az ebből vásárolt személygépjárművet három évig nem adhatja el” – jelentette be Novák Katalin az EMMI államtitkára.

Nem tartja jó iránynak a kormány lépéseit a DK, mert – ahogy fogalmaztak – kevés, és egyébként is csak jómódú családnak segít a program.


Éppen ezért már hétfőn benyújtják saját, 7+1 pontos családvédelmi akciótervüket. Ebben többek között a rabszolgatörvényként megismert jogszabály visszavonását, a családi pótlék emelését, vagy az otthonápolás munkaviszonyként történő elszámolását javasolják.

  1. Vonják vissza a „rabszolgatörvényt”
  2. Hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot és törvényes garancia legyen arra, hogy kisgyermekes családok nem kerülhetnek az utcára.
  3. Számítson munkaviszonynak az otthonápolás,
  4. Legalább 50 százalékkal emeljék meg a családi pótlékot
  5. Töltsék be az összes háziorvosi körzetet és biztosítsanak azonnali, 50 százalékos béremelés az egészségügyi dolgozóknak
  6. Az oktatás legyen nyitott, tárják ki a felsőoktatás kapuit
  7. Minden család számára legyen biztosított legalább a víz, az áram és a gáz minimuma

„Ha a Fidesz leszavazza ezt a javaslatot, az nyílt beismerése lesz annak, hogy a családok érdeke csak az ígérgetések és a kampányplakátok kinyomtatásáig érdekli őket, valójában nem. A DK hazafias felelősséget érez a magyar családokért, ezért nyújtjuk a javaslatunkat” – mondta Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese.

Arató Gergely szerint gyerekek akkor születnek, ha a családokra kiszámíthatóság és biztonság vár. A frakcióvezető-helyettes szerint az ellenzéki pártok egyetértenek javaslatuk céljaival. Az MSZP is nyitott a családok segítésére.

„A Magyar Szocialista Párt minden olyan javaslatot, ahogy eddig is, a későbbiekben is támogatni fog, ami a magyar emberekről, a magyar családokról szól és releváns válaszokat ad a Magyarországon élő embereknek a kérdéseire” – nyilatkozta Bihal Dávid, MSZP-s elnökségi tag.

Arató Gergely azt mondta, ha az illetékes bizottságban a fideszes többség megakadályozza, hogy napirendre vegyék a javaslatot, a párt akkor is el fogja érni, hogy a plenáris ülésen mégis foglalkozzanak vele a képviselők. Hogy ezt pontosan milyen formában teszik majd, egyelőre nem árult el részleteket.

 

error: Content is protected !!