Itt a lista :ezeken a helyeken ajándékot kapnak a nyugdíjasok húsvétra – Nézze meg, önnek jár-e!

Itt a lista :ezeken a helyeken ajándékot kapnak a nyugdíjasok húsvétra – Nézze meg, önnek jár-e!

Húsvéti támogatásnak örülhetnek a makói, az esztergomi és a dunaújvárosi nyugdíjasok is, de néhány budapesti kerületben is. Utalvány és készpénz – a húsvéti ünnepek közeledtével támogatásban részesülnek a nyugdíjasok Budapest XIII. és I. kerületében, Makón, Esztergomban és Dunaújvárosban is. Ezt a napi.hu szedte össze.

Makón 10 ezer forint értékben úgynevezett Edenred utalványokat (ezt többek között hideg- és melegétel mellett háztartási és vegyi áru, illetve ruhanemű vásárlására, de gyógyszertárakban, sőt éttermekben is lehet vele fizetni) adnak a helyi képviselők személyesen, a dunaújvárosi és az esztergomi nyugdíjasokat pedig 5-5 ezer forinttal támogatják a közeledő ünnepek alkalmából. Budapest XIII. kerületében, vagyis Angyalföldön egy-egy 3 ezer forint értékű sonka utalványnak örülhetnek azok, akik 18 év felettiek, Budavár önkormányzata pedig készpénzt ajándékoz az időseknek. Az I. kerületben élő idősek 8 ezer forintot kapnak, ha 80 év felett vannak.

Ugyanakkor a magyar kormány is adhat támogatást a nyugdíjasoknak, de most már nem Erzsébet-utalványként, hiszen azt január 1-jétől megszüntették. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban azt mondta: idén húsvétkor is sor kerülhet az utalványok kiosztására, ha a gazdaság teljesítőképessége ennek a lehetőségét megteremti.

error: Content is protected !!