EZEK A CSALÁDOK IS PÉNZT KAPNAK AZ SZJA-ADÓ VISSZATÉRÍTÉS MELLÉ:

Februárban sok támogatást oszt szét a kormány: folyósítják az első teljes összegű 13. havi nyugdíjat, jön a 2022-es első nyugdíjemelés, a családosok pedig megkapják a tavalyi jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig. Még a választások előtt megjön a közmunkásoknak, valamint a minimálbéreseknek az emelt fizetés, a 25 év alattiaknak pedig nem kell szja-t fizetniük.

A február erős hónap lesz, ebben a hónapban kapják meg a gyereket nevelő családok a tavalyi jövedelemadójukat az átlagbér szintjéig, folyósítják az első 13. havi nyugdíjat, az érintettek megkapják az emelt minimálbért és szakmunkás minimálbért, a 25 év alattiak az szja-mentes bérüket és életbe lép az élelmiszer árstop is – sorolta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalára szombaton feltöltött videóban.
A nyugdíjasok számára február 11-én érdemes várni az utalást, valamint a posta február 9-től kézbesíti a teljes 13. havi nyugdíjat. Hagyományosan február 12. lenne a nyugdíjfizetési nap, de az most hétvégére esik.

Az átlagnyugdíj a 2021. novemberi 1,2 százalékos emelés után jelenleg 153 290 forint, ez az összeg 2022. januárban, az ötszázalékos emelés után 160 960 forintra emelkedett az inflációkövető emeléssel. Tehát átlagosan erre számíthatnak az idősek, akik rendes nyugdíjukat is megkapják, már az emeléssel együtt.

A gyermeket nevelő családok ebben a hónapban kapják vissza a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. Ha mindkét szülőnek van bejelentett munkahelye, akkor mindketten visszakapják az adójukat. A postai kézbesítés már a hónap elején megkezdődik, a banki átutalások pedig február közepéig érkeznek – mondta az államtitkár.

Emellett az év elejétől már a 25 év alatti fiataloknak nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. A januári fizetés februári utalásakor már ezt az összeget kapják. Ez átlagosan 40 ezer forint pluszt is jelenthet.

error: Content is protected !!