ŐSZI SZÜNET UZÁN EZ JÖN: Szülőként Önnek is égnek áll majd a haja attól, amit bejelentettek az ISKOLÁKRÓL, ÓVODÁKRÓL!

300 EZER Ft személyi hitel 5 perc alatt bárlistásoknak is, kattintson!

ŐSZI SZÜNET UZÁN EZ JÖN: Szülőként Önnek is égnek áll majd a haja attól, amit bejelentettek az ISKOLÁKRÓL, ÓVODÁKRÓL!

Huhh! EZT mégis hogy képzelték?!

Szülőként Önnek is égnek áll majd a haja attól, amit bejelentettek az ISKOLÁKRÓL? ÓVODÁKRÓL!

Mi a helyzet az étkezéssel? – Erre lassan így év vége felé nincs pénz…

A közétkeztetés a tankerületi iskolákban önkormányzati feladat. Ennek a biztosításához azonban elengedhetetlen, hogy a tankerületi központ és a települések folyamatosan egyeztessenek egymással. Kétségtelen, hogy ez egy sarkalatos pont, mert általában az étkezéseknél több osztály találkozik, és maszkban nem lehet ebédelni. Itt is lehetőség szerint el kell választani az osztályokat egymástól, ki kell alakítani a sorbanállás és az étkezés biztonságos szabályait. De lassan üres a kassza.

Mi lesz a helyzet a testnevelés órákkal?

Az a javaslat, hogy amíg lehet, a szabadban legyenek az órák, és olyan feladatokat végezzenek a gyerekek, amelyek nem igényelnek testi kontaktust.

Ez főleg ott érdekes, ahol vegyes csoportok vannak. Ahol egy osztály vesz részt a testnevelés órán, ott ez kevésbé probléma. Sok helyen azonban több osztályt raknak össze, általában nemenkénti bontásban, ezekben az esetekben a keveredés miatt jobban oda kell figyelni a megfelelő távolságtartásra. Azt kértük az iskoláktól, hogy

ne tartsanak ebben az időszakban énekkarokat sem, már csak azért sem, mert több osztályból érkeznek a tanulók a csoportba. Ugyanez a helyzet a kötelező úszásoktatással is. Lehetőség szerint ne ebben a félévben tervezzék be azt az iskolák.

Délutáni szakköröket meg lehet tartani?

Ahol több osztályból jönnek össze a gyerekek, csak akkor lehet megtartani, ha a biztonságos távolságtartás garantálható.

A tanárok szigorúbban fogják nézni, ha egy gyerek a betegség jeleit mutatja?

Mindenképp. Ha a gyerek nem érzi jól magát, azonnal elkülönítik és hívják a szülőket.

error: Content is protected !!