Érkeznek az első fagyok Magyarországra: itt a friss előrejelzés mikor ér ide!

Érkeznek az első fagyok Magyarországra: itt a friss előrejelzés mikor ér ide!

Érkeznek az első fagyok Magyarországra: itt a friss előrejelzés mikor ér ide! Viharos szelet, átmeneti, de erős lehűlést hoz magával a hamarosan hazánkat elérő hidegfront. Hétfő hajnalban északkeleten már fagyhat.
Változatosan alakul a következő napokban Európa időjárása, a hétvégén látványosan nagy hőmérsékletbeli különbség alakul ki a kontinensünk északkeleti és délnyugati része között. Nyugat-Európát a következő napokban dél felől ismét igen meleg, afrikai eredetű légtömegek árasztják el, így újabb melegrekordok dőlhetnek.
(A legfrissebb hírek itt)

Mindeközben Észak-, Északkelet-Európában egy ciklon erősödik meg, melynek hidegfrontja hétvégén átvonul Európa középső és keleti része fölött, mögötte sarkvidéki eredetű légtömegek érkeznek – írja előrejelzésében az Időkép.
Mint írják, hazánk is a hidegebb oldalhoz fog tartozni, a front vasárnap napközben érkezik, előtte igen enyhe lesz a hajnal, sokfelé 15 fok fölött maradnak a minimumok. A front előtt délelőtt még gyorsan melegedhet a levegő, délen, délnyugaton 27-28 fok is lehet, máshol 21-26, északkeleten már csak 17-20 fok várható.
A front napközben viharos északnyugati széllel tör ránk, csapadékot viszont nem igazán hoz, kevés zápor alakulhat csupán ki. Ahogy a szél feltámad és a front megérkezik, drasztikusan csökkenni kezd a hőmérséklet a déli, kora délutáni óráktól. Olyannyira, hogy hétfő hajnalban a nyugati, délnyugati tájakat leszámítva sokfelé lehet 5 foknál hidegebb, északkeletre az első fagyok is megérkezhetnek.

Az erős lehűlés azonban csak átmeneti lesz, már hétfőn melegebb léghullámok érkeznek nyugat, délnyugat felől.

error: Content is protected !!