ELKÉPESZTŐ TÁMOGATÁS JÖN >>> 50 év felettieknek és munkanélkülieknek Januártól >>>

ELKÉPESZTŐ TÁMOGATÁS JÖN >>> 50 év felettieknek és munkanélkülieknek Januártól >>>

ELKÉPESZTŐ TÁMOGATÁS JÖN >> 50 év felettieknek és a közfoglalkoztatottaknak, munkanélkülieknek és pályakezdőknek!

Bárki bekerülhet! – Nincs olyan 25 év feletti, akit ne tudnánk bevonni a vadiúj programba!

ANNYIRA NINCS MUNKAERŐ, HOGY BÁRKI BEKERÜLHET AZ UNIÓS PROGRAMBA

Újítások történtek az uniós programokban is, ennek köszönhetően 2 éven át szakmát tanulhat és dolgozhat egy álláskereső ,ezalatt pedig 2,2 millió forintot takaríthat meg utána munkáltatója évente. 2018 végéig 10 ezer embert vonnak majd be az EU által támogatott programba.

A közép-magyarországi cégek 10,4 milliárdos támogatásra pályázhatnak, azért, hogy pótolhassák a hiányzó munkaerőt. Jelenleg keresleti piac van,ez azt jelenti, hogy nem az álláskeresők állnak az ajtóban, hanem a munkáltatók keresik őket, kutatnak utánuk. A munkaerőhiány olyan mértékű, szinte bárki bekerülhet az „Út a munkaerőpiacra” néven futó VEKOP-8. 1. 1. programba, akinek nincs munkája.

Szabolcsi Viktor projektmenedzsert, a Pest Megyei Kormányhivatal munkatársa a következőt nyilatkozta: „Nincs olyan 25 év feletti álláskereső, akit ne tudnánk bevonni. Sőt, nem kell álláskeresőnek lennie, mert a munkaerő-közvetítést kérőket is fogadjuk, még a 35 éves háromdiplomásokat is”.
A programba való bevonásnál vannak kiemelt célcsoportok:
– az alacsony iskolai végzettségűek,
– a 25–35 év közötti diplomás pályakezdők,
– a tartósan állást keresők,
– az 50 év felettiek
– a közfoglalkoztatottak, akik a nyílt munkaerőpiacon szeretnének elhelyezkedni.

A támogatottak mintegy felét ők teszik ki majd a projektmenedzser véleménye szerint ilyen átfogó program, amely lefedi az összes hátrányos helyzetű álláskeresői csoportot, nem volt még eddig.
10 ezer fős keretből kerülnek be a programba az elkövetkező 2 év alatt Közép-Magyarországon. Az a fő céljuk, hogy a foglalkoztatottak száma 3 ezer fő legyen, a projektből való kilépés után 6 hónappal. ez az irányszám 4900 fő a projektből kilépés pillanatában, és céljuk az, hogy legalább 1600 alacsony végzettségű jelentkezőt tudjanak valamilyen szakvégzettséghez juttatni.

error: Content is protected !!