Egyszeri ünnepi támogatás Húsvét előtt családoknak, egyedülállóknak, időseknek, nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak! Mutatjuk hol és hogyan igényelheti >>>

Egyszeri ünnepi támogatás Húsvét előtt családoknak, egyedülállóknak, időseknek, nyugdíjasoknak, nagycsaládosoknak! Mutatjuk hol és hogyan igényelheti >>>

EGYSZERI ÜNNEPI /Karácsony, Húsvét/ TÁMOGATÁS CSALÁDOKNAK, EGYEDÜLÁLLÓKNAK, IDŐSEKNEK, NYUGDÍJASOKNAK!

A támogatás nem központi, nincs kötelező jelleggel minden megyében minden városban, de több helyen működik és igényelhető! A szociális törvény keretein belül az önkormányzatok maguk dönthetnek új támogatási formák bevezetéséről, illetve a meglévő támogatások kiegészítéséről!

Ilyen támogatás idősek és nagycsaládosok rendkívüli karácsonyi, húsvéti támogatása!

Nagyon szépen megkérünk mindenkit, hogy mielőtt “kamunak” titulálná az információt olvassa végig a cikket, igyekszünk hiteles forrásokkal alátámasztani az információnkat! Köszönjük!

A pénzbeli támogatásokat biztosító önkormányzatok rendeletükben szabályozták a jogosultságifeltételeket, melyek az egyes városokban eltérőek lehetnek!Érdmes utánajárni, hogy ahol élünk létezik-e a támogatás, illetve milyen felttéelekkel igényelhető!

„A szociális ellátások iránti igény évről-évre nő. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy a karácsony/ Húsvét előtt nyújtott támogatás úgy a 65 év felettiek, mind a nagycsaládosok körében nagy népszerűségnek örvend.” – nyilatkozta egy magyar város polgármestere!

Szeretnénk felhívni kedves olvasóink figyelmét, hogy ezzel az írással a támogatás létezésére szertnénk felhívni a figyelmet.Sajnos nem áll módunkban a több ezer magyar önkormányazttól információt szerezni, hogy hol van ilyen támogatás és hol nincs, így arra bíztatjuk a rászorulókat, hogy érdeklődjenek a helyileg illetékes önkormányzatnál!Sajnos előfordul, hogy az ügyintéző úgy néz ránk mint borjú az új kapura, még esetleg mosolyog is rajtunk, de ne érezzük magunkat hülyének vagy ostobának..ilyen támogatás létezik Magyarországon, de természetesen egy nyíregyházi ügyintézőnek nem kell tudnia hogy esetlegesen Sopronban milyen támogatások vannak…lényeg a lényeg, hogy egy kérdést megér!

Ezekben a városokban létezik a támogatás : Budapest Kőbánya, Kisvárda, Füzesgyarmat, Budapest Ferencváros, Budaörs, Alsőzsolca, Ádánd, Balatonkeresztúr, Derecske, Somogyjád, Hrsány, Szeghalom, Soroksár, Zugló, Vasszilvágy, Bánhorváti, Piliscsaba, Répcelak, Dunakeszi…a lista nem teljes!

Az idei évre vonatkozólag még nm találtunk információt és felhívást a atámogatásra, de a korábbi években volt ilyen a fent emített városokban!Akármennyire is igyekeztünk sajnos ennél több információt nem tudtunk megszerezni a támogatásról.

Budapest Kőbánya >> Az ajándékcsomagot idősek részére 5000 Ft, családok számára pedig 9166 Ft értékben Kőbányán működő élelmiszerbolttól rendelnénk meg, így 450 időskorú összesen 2 250 OOO Ft,és 300 gyermekes család összesen 2 750 OOO Ft értékben juthat az önkormányzat karácsonyi,Húsvétitámogatásához.

Füzesgyarmat >> az eddigi vívmányokból nem engednek, így továbbra is fedezi az önkormányzat az idősek számára biztosított házi segítségnyújtást, az idősek karácsony/Húsvét előtt kis ajándékra számíthatnak ezentúl is!
Hirdetés

Budaörs >> Karácsonyi,Húsvét támogatásA karácsonyi, Húsvét támogatás az idős személyek részére biztosított egyszeri támogatás.

Karácsonyi/ Húsvét támogatásra jogosult az a személy, aki az alábbi együttes feltételeknek megfelel:

Budaörsön bejelentett lakóhellyel rendelkezik,70. életévét tárgyévben betöltötte,saját jogú nyugellátásban, hozzátartozói nyugellátásban, rokkantsági ellátásban vagy időskorúak járadékában részesül, valaminta havi nyugellátása 110 ezer forintot nem haladja meg.A támogatást nem kell kérni, mivel a budaörsi folyósítási címmel rendelkező 70. életévet betöltött nyugdíjasok listáját a Szociális és Egészségügyi Iroda a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól tárgy év november 1. napjáig megkéri.

Ferencvárosi karácsonyi, Húsvét támogatás

A karácsonyi, Húsvét támogatásra jogosultak köre: a rendszeres nyugellátásban, illetve rendszeres nyugdíjszerű ellátásban részesülők, a tartósan, vagy súlyosan beteg gyermeket nevelők, valamint a 3 vagy annál több gyermeket nevelő családok, az időskorúak járadékában részesülők, és az egészségkárosodásukra tekintettel a Ferencvárosi jövedelempótló rendszeres támogatásban részesülők.A karácsonyi/ Húsvét támogatásra való egy főre jutó jövedelemhatár egységesen 85.500,- Ft.

A kérelemhez mellékelni szükséges a család havi nettó jövedelméről szóló igazolásokat, iskolalátogatási igazolás, stb.

Itt egy hivatalos forrás ahol tájékozódhatsz a segély létezéséről : http://www.kormanyhivatal.hu

 

error: Content is protected !!