EGY VIDÉKI KIS BOLTBAN VAGYOK ELADÓ, MA BEJÖTT EGY ROMA PÁR ÉS 20 EZRESSEL FIZETTEK. A KÖVETKEZŐ PILLANATBAN ÉLETEM LEGNAGYOBB TANULSÁGÁT KAPTAM MEG! – KÉREM OSSZA MEG, AKI TEHETI!!

EGY VIDÉKI KIS BOLTBAN VAGYOK ELADÓ, MA BEJÖTT EGY ROMA PÁR ÉS 20 EZRESSEL FIZETTEK. A KÖVETKEZŐ PILLANATBAN ÉLETEM LEGNAGYOBB TANULSÁGÁT KAPTAM MEG! – KÉREM OSSZA MEG, AKI TEHETI!!

Egy vidéki kisboltban (Kondoroson) vagyok eladó. Bejön egy jól szituált pár, valahol a negyvenes éveik végén, ötvenes éveik elején lehettek. Barnabőrűek voltak, de ez nálunk nem újdonság.

Szerencsére soha semmi probléma velük, békések az itt lakók. Hát ők nem ide tartoztak, ezt már a ruházatuk is sugallta, mert a kamu hamisított márkáktól a réz „aranyfuxig” minden megtalálható volt rajtuk. Illedelmesen válogattak, bár vásárolni alig vásároltak valamit. Egy rágó, három kifli és egy kis cola került a pultra. Közölte, hogy csak nagy pénze van, tudok-e visszaadni, mert ha problémát jelent, elmegy felváltatni. Aki boltos, az tudja, hogy néha, főleg egy ennyire kisforgalmú boltban nehéz a visszaadás, de szerencsére volt elég váltó a kasszában. A gesztust értékeltem, sokan csak levágják a pénzt és ha megemlítem, hogy bocsi, nincs elég a kasszában mindennek elhordják a boltot és a boltost is.

Közöltem, hogy semmi gond, meg tudok birkózni vele, kérnek-e még valamit. Kértek. Két kávét. A pár férfi tagja jól láthatóan letette a 20.000 Ft-t oda ahová kell. Hátat fordítottam, elkészítettem a két kávét, átadtam. Ütöm a gépbe, mást nem kérnek. Nyúlnék az összegért és sehol semmi, pedig láttam, amint letette, de megörültem, hátha talált még is aprót, ezért érhetően mondtam ki az összeget. Már oda adtuk, el is tetszett rakni.

Persze ez lehetetlen, hisz nálunk például szabály, hogy addig nem tesszük a kasszába a kapott pénzt, amíg vissza nem adtuk a visszajárót. Erősködött, hogy nézzem csak meg. Néztem, de csak az a 2 db 20.000 Ft árválkodott ott, ami nyitáskor is benne volt. Kértem nézzenek körbe, de a férfi és a nő is egyre ingerültebbé váltak és elkezdtek mindenféle tolvajnak elhordani és követelték vissza a 20.000 Ft-t, közölvén, most már csak a pénzük kell, egy ilyen után nem vásárolnak a boltban semmit. Érdekes módon, mikor megemlítettem, hogy az üzletben három rejtett kamera is fel van szerelve, az egyik pedig folyamatosan a pultot figyeli, bármikor visszanézhetjük mi történt valójában, kiviharzottak a boltból, a legaljasabb szavakkal illetve engem.
A főnökkel zárás után megnéztük a felvételt, amint hátat fordítottam és a kávéfőzőhöz mentem, a nő azonnal megfogta a 20.000 Ft-t és egyszerűen a zsebébe csúsztatta. Ezúton kérek mindenkit, hogy figyeljen oda, kezdők se dőljenek be, ha valaki ilyennel próbálkozik! Bár lehet a városokban ez már régi szokás, de itt még ezzel a lopási formával (eleddig) nem találkoztam. A saját érdekemben szeretnék anonim maradni és névtelenül felhívni mások figyelmét! Terjesszétek ezt, lehet ezzel sok “sors” és munkatársamnak tudok segíteni >>>

error: Content is protected !!